Legplank voor raam

Frankmeeuwsen

  • #1
In onze smalle lange keuken hebben we aan één kant een groot raam boven het aanrechtblad. Dit raam is 180 x 120 cm. Een flink raam wat behoorlijk wat ruimte inneemt. Op termijn willen we de keuken verbouwen maar voor nu wil ik een tijdelijke oplossing om iets meer ruimte te creeëren om spullen op te bergen. Mijn idee is om een legplank te bevestigen vóór het raam. Zie hieronder een schets wat ik bedoel



Nu heb ik het idee om een achterwandje te maken (groen op de foto) en daar haaks een plank op (bruin op de foto). Ik vermoed dat er zeker een extra steun in het midden moet komen? Een plank van die lengte heeft toch wel extra steun nodig? Het plafond is een gipsplafond, niet al te stevig verwacht ik. Wat zijn aandachtspunten voor een plank van deze lengte (180 cm) en is er wellicht een slimmere manier om deze te bevestigen?

Groet
Frank Meeuwsen
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Dat legplankje komt dan wel heel erg hoog te zitten, en heeft volgens mij geen meerwaarde als opberg ruimte.
Dit is erg onpraktisch als je er dingen op gaat zetten, die je vaak nodig hebt, omdat je er niet bij kunt.
Dan kun je beter de vensterbank iets breder maken.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #3
Mits je toch door wil gaan met je plan, de groene plank kan voor veel starheid zorgen. Als je over de gehele lengte de oranje plank lijmt/met deuvels of metalen hoeken vast zet op de groene plank zal het geheel goed star zijn.

Hoe diep wordt de oranje plank? Aan wat voor gewicht moeten we denken?
 

Frankmeeuwsen

  • #4
Job_04 schreef:
Hoe diep wordt de oranje plank? Aan wat voor gewicht moeten we denken?
De diepte moet je denken aan 20-25 cm. Gewicht is mede afhankelijk wat mogelijk is. Er zullen vooralsnog geen hele zware pannen etc op komen te staan. Meer die spullen die je soms nodig hebt in een keuken dus wel bij de hand wilt hebben. Maar ook wat voorraad, kruidenpotjes, dat soort zaken.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Het lijkt me dat dat makkelijk moet lukken als je voor beide planken voldoende stevig materiaal gebruikt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu