Led verlichting/toch hoger verbruik

Bandji

  • #1
Hallo, wij vragen uw hulp.

Wij hebben al bijna 11 jaar een chalet woning en zijn afhankelijk voor de voorzieningen van een beheerder/eigenaar van de meters en de weg de rest van de infrastructuur is in onze eigendom, die we totaal niet meer vertrouwen en ervan verdenken aan de meters die niet binnenshuis staan te klooien, de meters zijn voor ons niet toegankelijk. Meneer is van beroep zelf elektricien.

Normaal toen we hier nog niet woonde hadden wij in ons 2 verdiepingen hoek huis totaal niet op de stroomverbruik lettend een verbruik van rond de 2500 kWh op jaarbasis. Nu zitten we hier over de 5000 kWh mijn buurvrouw 9000 kWh. Wij zijn met zijn 2tjes mijn oude buurvrouw is alleen, dit zijn gelijkvloers 3 kamer goed geïsoleerde woningen met een omvang van 70m2. In anderhalf jaar tijd heb ik al 14000 kWh verbruikt. Verispect is erbij geweest in 2006 de meters moesten vervangen worden voor geijkte. meneer heeft dag en nacht stroom maar berekend dit niet aan ons door.... maar 29 cent per kWh. Wat ook vreemd is, is dat het half jaar verbruik precies gelijk is. Wij hebben een meter in huis laten plaatsen en die komt niet overeen met zijn meter.

Want hoe is het mogelijk als je 8 maanden geleden na een gesprek met de Nuon om de energie naar beneden te krijgen we een grote investering hebben gedaan overal de verlichting in huis hebben vervangen voor Led verlichting, Wij hebben overal A en A+++ apparatuur laten plaatsen, laten niets op standby staan stekkers van apparaten die niet gebruikt worden zoals bv de wii/dvd etc. liggen eruit,dat mijn elektra verbruik toch omhoog is gegaan i.p.v naar beneden?

Idem met het propaangas wij hebben in november een houtkachel gekocht en laten plaatsen, de hele winter de houtkachel laten branden, normaal verbruik in een jaar 210m3, dit jaar 473 het eerste half jaar verbruik 101 kuub, 2de half jaar dec/juli 273m3, en dat terwijl de ketel vanaf november 2009 alleen op warm water stond voor te douche en warm water, wij koken op elektra zoals ook in onze oude huizen kookt het eten gaat het uit door de hitte kookt het gaar.

Water verbruik op jaarbasis 100.

Wat wij hier ook proberen om het verbruik naar beneden te laten gaan het wil niet lukken het gaat alleen maar omhoog.

Ik heb al 6 keer een elektra bedrijf erbij gehaald (die ook aangeven dat ze nog nooit zo'n zooitje als hier gezien hebben) voor een offerte om alle bedrading te laten vernieuwen (infrastructuur vanaf zijn meter is van ons), hiervoor zou ik de offerte opgestuurd krijgen maar niet 1 die ons een offerte stuurt als ik dan bel krijg ik wazige verhalen of te horen dat ze geen tijd hebben.

Nuon heeft me verwezen naar Liander en vice versa. Dan worden we naar de afd. fraude verwezen die ons weer terugstuurt naar de Nuon dat die een onderzoek moeten instellen op de hoofd meter telling en de meterstanden die iedereen hier op het park heeft en dit vergelijken maar die willen niet. Dus we lopen tegen een muur aan.

Wij hebben een rechtszaak lopen tegen deze meneer die met iemand van de Kema die de oude meter bij mij heeft moeten vervangen van de rechter moet komen in deze nieuwe zaak van de rechter om te getuigen hij heeft tegen mij gezegd dat er hele andere testen hadden moeten worden uitgevoerd want hij had alleen de hoofdleiding naar de meter van de beheerder getest en niets naar ons huis en de meter moest op warmte en kou getest worden echter de beheerder heeft hem niet die opdracht gegeven dus werd niet uitgevoerd ook toen ik zei dan geef ik nu die opdracht ging hij niet akkoord want dat moest de beheerder doen die alleen maar schaapachtig erbij stond te lachen en geen toestemming gaf. Toen de rechter aangaf dat deze meneer moest komen getuigen heb ik al meteen gezegd die gaat niet komen en inderdaad 3 weken later krijgen we een brief van de rechtbank de advocaat van de beheerder dat er iemand anders komt waarvan we weten dat die bevriend is met de beheerder om te getuigen voor de beheerder dat we zelfs nog veelte weinig stroom verbruiken omdat de meters te langzaam lopen!!!

Mensen wij zijn hier ten einde raad dus u hulp aub hierin zodat we iets aan de rechter kunnen overleggen om het tegendeel te bewijzen dat er hier niets van klopt. Het eerste jaar + 4 maanden dat de nieuwe geijkte meter erin zat hadden we maar een verbruik van periode 15 februari 2007 tot 30 juni 2008 van 3009kWh, nu dus bijna het dubbele en bij de buurvrouw helemaal de pan uit rijzend, om met de woorden van de Nuon te praten hebben jullie wiet plantages daar:( nou die hebben we hier niet.
 

Luka

  • #2
Een klusvraag heb ik niet kunnen ontdekken in uw verhaal.
Denk dat u uw vraag beter op een consumentenforum kunt stellen.
 

Bandji

  • #3
Sorry helemaal vergeten erbij te zetten.

1. Iemand een idee waarom 6 bedrijven er niet aan willen beginnen.
2. Is er hier iemand die deze klus aan durft/kan om alle bedrading vanaf de meter te vernieuwen.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
1 dat moet je ze zelf vragen
2 dat is een vraag voor marktplaats.
Ik durf het best, geen enkel probleem.
 

Bandji

  • #5
Dat lijkt me top, waar kunnen we u bereiken om een afspraak te maken, na de vakantie want wij vertrekken morgen:)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Ik sta wel in de gouden gids onder de T van Technisch Beheer.

Ik zou mij geen reden kunnen bedenken om geen offerte uit te brengen.
Het probleem is dat ik in Essent en Enexis gebied zit dus dat ik waarschijnlijk nogal wat kilometers moet maken(kan maar kost wel wat extra)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #7
Is het niet beter, om dit via een PM te regelen, en niet opelijk op het forum?
Dit is tenslotte marktplaats niet.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #8
@Peter, je ziet toch ook wel dat dit niet serieus bedoeld is?
 

Gerrit

  • #9
Het is duidelijk dat dit geen onderwerp is voor dit forum.

Slotje dus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu