LED verlichting in nieuwe badkamer

Jfk8680

  • #1
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een lichtplan voor onze nieuwe badkamer. Nu ben ik vooral begonnen met het opdoen van inspiratie. Nu zie ik de meest fantastische designs voorbij komen met indirect licht m.b.v. LED strips in de plafondrand, onder het bad, in nisjes en noem maar op. Indirecte LED verlichting op een bewegingsmelder achter het toilet. Ga zo maar door... Ontzettend mooi om te zien allemaal.

Nu ben ik een ontzettende leek op dit gebied maar wat ik me afvraag is het volgende: de meeste verlichting in de badkamer werkt op 12V met drivers, dimmers etc. voor zover ik nu gelezen heb. Ik neem aan dat al deze spullen weggewerkt worden in een verlaagd plafond, achter voorzetwandjes enzo. Hoe zorg je er nu voor dat je deze spullen kunt vervangen wanneer ze defect gaan (want deze spullen kunnen natuurlijk in de loop der jaren defect gaan lijkt me). Het is volgens mij onmogelijk om deze spullen altijd achteraf bereikbaar te houden. Of zie ik het verkeerd?

Alvast bedankt!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Strategische luikjes in de badombouw, in de toilet ombouw, achter spiegels en onder wastafels er is altijd wel een plekje te vinden.
Het hoeft ook niet in die ruimte et blijven, op zolders is vaak ruimte genoeg om een kastje met dat soort spul te maken en een paar buizen naar de plekken waar ej de spanning gebruikt of schakelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu