Lawaai koude waterleiding

Ljurgen

 • #1
Hallo,

Ik heb een raar probleem.

Telkens we koud water nemen, maken de leidingen een ronkend lawaai en is tot buiten te horen. Soms duurt dat 2 seconden, soms tot 10 seconden aan een stuk. Ook als wasmachine water neemt horen we dat irritant geluid. Kan moeilijk geluid omschrijven. Lijkt alsof iemand in de kamer ernaast in beton aan het boren is. En soms is het gewone slag precies. Geluid is best te horen aan mijn warmwaterboiler omdat daar koper leidingen zijn.

Weet iemand wat dit zou kunnen zijn of een oplossing.

Alvast bedankt!!!!!
 

Neesje

Specialist Verwarming
 • #2
Waarschijnlijk heb je te maken met een slecht werkende keerklep in de inlaatcombinatie van de boiler.
Probeer de inlaatcombinatie eens dicht te draaien en dan te kijken of het probleem over is, zo ja dan een nieuwe inlaatcombinatie plaatsen.
 

Ljurgen

 • #3
Bedankt voor je snelle reactie.

Heb onlangs boiler volledig laten nakijken en reinigen en toen ook probleem aangekaart, maar wist er geen oplossing voor.

Waar zou ik dat ergens moeten vinden de inlaatcombinatie van de boiler??

Moet zeggen dat we ook zeer veel druk hier op de leidingen hebben en heb sinds 2 jaar een drukregelaar.

Dus heb hier niet te maken met waterslag??

Bedankt
 

Neesje

Specialist Verwarming
 • #4
Dat zou misschien ook kunnen maar foutzoeken doe je door één voor één de dingen uit te sluiten.
De inlaatcombinatie zit als het goed is in de koudwaterleiding die naar de boiler gaat.
Een inlaatcombinatie is een combinatie van een stopkraan, een keerklep en een overdrukventiel van 8 bar welke bij het aanwarmen van de boiler de overdruk loost op een afvoer.
Op de inlaatcombinatie zit gezien vanaf de toevoerkant vanaf de waterleiding als eerste een draauknop welke als stopkraan dient, draai deze eens dicht en luister dan eens even wat er gebeurd met het klapperen.
 

Ljurgen

 • #5
Ik denk geen inlaatcombinatie te hebben, kan dat. Heb naar foto's zitten zoeken hoe het er juist uitzag maar zoiets zit er bij mij niet op, bij de koudwaterleiding net voor de boiler.

Groeten
 

Neesje

Specialist Verwarming
 • #6
Kun je een foto plaatsen van je boiler?
 

Ljurgen

 • #7
Hier aantal foto's van onderkant van mijn boiler en plaats waar koud water binnenkomt.

aan de meter waar mijn water binnenkomt heb ik twee leidingen, 1 gaat naar de boiler met aftakking naar boven voor de badkamer.

andere gaat door naar keuken en wasmachine.

Dus aparte leidingen maar bij koud water nemen in keuken wasmachine en boven badkamer hebben we dat geluid. Had ook al gedacht dat er iets met keerklep van watermaatschappij was, maar ja op den duur denk je vanalles eh.

Toch bedankt al!![/img]
 

Neesje

Specialist Verwarming
 • #8
Voor zover ik het kan beoordelen op foto 3 is de 2e leiding van links je koudwaterleiding en is het zwarte dopje onder de ketel de stopkraan van de inlaatcombinatie.
En voor zover ik kan zien is de inlaatcombinatie bij deze(voor mij onbekende) ketel een onderdeel van je ketel.
 

Ljurgen

 • #9
Is een isomax f28 e2 van bulex. dus zwarte knop zou ik kunnen dichtdraaien? en als het dat is is het inderdaad onderdeel van de ketel.
 

Xr8

 • #10
Bij een boiler moet je ten alle tijde een inlaatcombinatie hebben. Zoniet dan heb je kans dat deze na de eerste opwarming kapot is.

Er word aangegeven dat het gebeurd bij koudwater, de inlaatcombinatie doet dan in de regel niets. Draai je de zwarte knop dicht dan is deze zeker buiten werking, je kunt eea dan zeker uitsluiten.

Succes.
 

Ljurgen

 • #11
Die is altijd dicht, is enkel om water bij te vullen.
 

Xr8

 • #12
Dan is dat om de installatie bij te vullen. In Nederland mag je daar geen vaste verbinding tussen hebben. Misschien in het buitenland wel weet ik niet.

Een inlaatcombinatie zal altijd open staan, staat deze dicht dan heb je nl helemaal geen warmwater.

Succes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #13
In België gelden andere regels :wink:
 

Black Knight

 • #14
Inderdaad, hier in België zit de CV bijvulaansluiting gewoonlijk permanent aan het koud water gekoppeld, met een afsluitkraan en een terugslagklep ertussen. Meestal met een flexibele RVS slang ertussen, maar hier in huis zit het zelfs met vaste buis.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu