Lauw water wordt na enkele minuten koud

Cyruzz

  • #1
Ik heb het volgende probleem.
Ik heb een douchecabine waarin de kraan verwerkt zit. Wanneer ik aan het douchen ben (met lauw water) wordt het water na enkele minuten (de ene keer sneller dan de andere keer) ineens koud. De kraan bestaat uit een grote draaiknop. Door de kraan naar links of rechts te draaien bepaal je de temperatuur van het water en door deze omhoog te duwen gaat het water stromen.

Omdat ik dacht dat het wellicht aan de boiler lag heb ik getest of het water ook koud wordt uit de kraan van de wasbak in de badkamer, dit was echter niet het geval. Ook in de keuken blijf ik warm water krijgen.

Is er iemand die weet waar dit aan kan liggen en/of die hetzelfde probleem heeft gehad?

Alvast hartelijk bedankt voor de reactie(s).
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #2
Merk en type + foto doet soms wonderen, onze glazen bol is meestal stuk :mrgreen:

Vr Gr
 

Koala

  • #3
We hadden hetzelfde probleem met onze douche.
Als je erg veel koud bijdraait (lauw douchen dus) valt op een gegeven moment het warme water weg en heb je alleen nog koud.
Man van geiser (geen boyler dus) zei dat dit ligt aan een bepaalde waterdruk die de geiser verwacht. Is die druk te laag (als je veel koud bijmengt) dan valt deze dus geheel weg.
Oplossing was redelijk simpel: weg met de waterbesparende douchekop en neem een gewone. Waarom en hoe dit werkt weet ik niet meer, maar voor ons heeft dit voldoende geholpen.
 

Sonnie1983

  • #4
Wij hadden als wij in bad gingen dat als het bad half vol was dat we koud water kregen.
Dit lag er bij ons aan dat de ketel meer water moest verwarmen als dat hij aan kon zeg maar.
Toen dat is aangepast hadden we lekker warm water weer!
Bij ons was ook zo als je beneden water pakte om af te wassen bijv dat het dan ook warm genoeg bleef. Maar als je echt grote hoeveelheid water moest pakken zoals in bad werd het dus halverwege koud.

gr
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu