Latexverf over lakverf op hout

Caeline

  • #1
Wij huren een huis waar alle deur en raam frames en de houten balken en deuren grijs zijn geverfd. We willen dit graag veranderen, maar hebben niet echt het geld om lakverf te kopen voor al die dingen te herschilderen. Wel hebben we gratis een hele hoop latexverf tot onze beschikking... Mag dat gewoon over de grijze lakverf op de houten deuren en frames of gaat dat alles alleen maar lelijker maken? We willen het wel eerst opschuren indien nodig, maar latexverf, zo hebben we op internet gevonden, geeft een slecht resultaat op hout... Kunnen we iets aanvangen met onze latexverf of kunnen we beter leren leven met al dat grijs, vermits we geen geld hebben voor nieuwe verf?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk dat u een gigantisch probleem met de verhuurder krijgt wanneer u latex op de kozijnen smeert, schilderen durf ik dit niet te noemen.
De verhuur zal eisen dat alles in de vorige staat teruggebracht wordt, dat is een geweldige klus als er latex op hout zit.
Ik zou zeggen, verkoop de latex die u niet nodig hebt voor de muren en koop van dat geld gewone lakverf.
 

Caeline

  • #3
De verhuurder wil zelf ook graag dat het grijs weg is, maar is niet bereid om daarvoor te zorgen, dus als we dit willen, moeten we er zelf voor zorgen, vandaar dat we de meest goedkope oplossing zoeken en aan die latexverf dachten. We hebben geprobeerd maar geen kopers kunnen vinden voor de latexverf, waarschijnlijk omdat het zo'n grote potten zijn... Dus dan vrees ik dat we het gewoon zo moeten laten. Bedankt voor het advies!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu