Latex voor binnen buiten gebruiken (onder afdak)

System7

 • #1
Ik speel met het idee om de muren van mijn toekomstige werkhoek buiten (onder afdakje van golfplaten) te verven. Ik heb zowel witte als antraciet latex maar beiden geschikt voor binnen. Nu staan deze muren onder een afdak en perfect droog, kan ik dan wel latex voor binnen gebruiken of moet ik toch echt latex voor buitengebruik gaan kopen?

Dank alvast!

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
  Er bestaat wel een tussenoplossing - latex toe te passen onder beschut afdak ( vooral onderzijden van balkons )- maar dan nog moet u nieuwe latex kopen.

  Kijk eerst op de verpakkingen die u nu heeft of de muurverf schrobvast is. Dan heeft u namelijk al buitenmuurverf.

  Is dit niet zo, dan toch maar nieuwe latex kopen in schrobvaste kwaliteit. Deze is stootvaster, duurzamer en beter te reinigen.

  Deze latex kunt natuurlijk ook gewoon binnen gebruiken als u over hebt.
   

  System7

  • #3
  Klopt, de latex die ik nu al heb kan ik binnen ook nog wel gebruiken, dus morgen toch maar even op pad om schrobvaste latex voor buiten te kopen. Het feit dat het goed schoon te maken is is misschien ook geen overbodige luxe voor een klushoek :mrgreen:

  Dank!
   

  EGeen

  • #4
  Nog even een kleine aanvulling: Kees d Schilder heeft wel gelijk, maar het probleem is dat vele DHZ kwaliteit verven de term schrobvast, monodek, etc te pas en ten onpas gebruiken. Hierdoor kan er niet zomaar vanuit worden gegaan dat "u" de goede verf heeft staan.. idd beter een goede verf er apart voor aanschaffen
   

  System7

  • #5
  Dank allen. Ik heb van een bekende bouwmarkt de 'beste' eigen merk latex gekocht die schrobvast en geschikt voor buiten zou moeten zijn. Achteraf zou echte muurverf misschien beter zijn geweest maar ik zal de komende jaren eens aanzien hoe e.e.a. zich houdt. De belofte op de verpakking dat het in één keer zou dekken wordt in elk geval niet (goed) nagekomen maar ik vind het niet zo'n bezwaar om 't nog een keer te doen, het is maar een kleine oppervlakte. Wellicht dat echte muurverf wèl in een keer had gedekt. Overigens is latex t.o.v. echte verf wel veel makkelijker te bewerken en het gereedschap, je handen en evt. vlekken zijn zo schoon. Geen overbodige luxe in mijn geval :mrgreen:
   

  System7

  • #6
  Zo, na 2 lagen is het mooi genoeg. De combinatie met antraciet valt me niet tegen, maar da's een kwestie van smaak. Klein beetje bijwerken zo hier en daar nog, vooral omdat de buurman - aangestoken door mijn werkdrift - ook vond dat zijn kant van het afdakje in de blauwe beits moest en er nu dus blauwe leksporen op mijn witte muurtje zitten...  Grappig experiment: ik kwam erachter dat hamerslagverf (weliswaar alleen bedoeld voor metaal) het ook heel goed doet op PVC. Heb nu dus een soort nep-metalen regenpijp, qua kleur mooier dan standaard pvc-grijs.  Dank allen!
   

  EGeen

  • #7
  Ziet er goed uit!.. likje verf doet wonderen blijk maar weer :D
   

  Tiho

  • #8
  Komt in breda de regen van onder :wink:
   

  System7

  • #9
  Dank! En het zou me niks verbazen als er in dit rare stukje Nederland ook andere natuurwetten zouden gelden :mrgreen: maar dit is gewoon een gevalletje kluskneus geweest die niet de juiste maat uitloop voor een dakgootje bij zich had...
   

  Tiho

  • #10
  Als het maar werkt
   

  Kees de schilder

  Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #11
  Geinig toch dat werkhoekje?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu