Latex verf iets meer laten glimmen

Bulder

  • #1
Ik heb m'n muur geverft met grijze latex die ik eigenlijk mooier vind als het er net op zit omdat er dan een mooie glans over heen ligt. Maar nu die opgedroogd is vind ik 'm eigenlijk te dof. Kan hier een gewone glanslak op waterbasis overheen?
 

renehi

  • #2
Je hebt gewoon zijdeglans en hoogglans-latex, ook verkrijgbaar in de kleur grijs.
 

Bulder

  • #3
Ja, oke maar die grijze latex zit er al op en het is van dat glasvezel behang. Als ik dat nog een keer met latex doet wordt het profiel denk ik een stuk minder, kan er dan ook gewone hoogglans verf overheen?
 

Kortman

  • #4
Je kan het coaten/lakken met een watergedragen lak,
maar met latere beschadigingen is het een cream om bij te werken.
Ik zou doen wat renehi schreef,de structuur blijft wel.
 

renehi

  • #5
Ik heb in sommige ruimtes glasweefselbehag gebruikt wat zich qua dikte en structuur het beste laat vergelijken als wondgaas. Deze behang is nu ook reeds een 4 x gesaused geweest en structuur blijft zichtbaar.
 

EGeen

  • #6
Idd Glans of zijdeglans muurverf nemen. Voordeel het is waarschijnlijk in 1x sausen al wel dekkend.

Nadeel blanke acryl lak: vaak is hij nooit helemaal blank, waardoor de kleur iets kan veranderden. Tevens om dit over een hele wand te doen moet deze meerdere keren worden geverfd, dit word duurder en lastiger om te doen.

Tevens om het na een paar jaar een andere kleur verf te nemen over deze wand word dit een vreemde (niet zoals het theoretisch hoort wand). Met allerlei verschillende systemen over elkaar heen waardoor kans op problemen groter word.
 

Yeki

  • #7
Ik heb in de keuken glasvliesbehang met latex erover. Vervolgens iets glanzend en waterdicht/afstotend gemaakt door er met (matte ei-)polyurethaanlak overheen te gaan.
 

EGeen

  • #8
Inderdaad wordt dit vaker gedaan, maar enkel vaak op de plaatsen waar er veel water en vocht en vetten tegenaan komen. Dus de muur boven het aanrecht en fornuis bijvoorbeeld. Het is een manier op de matte (vaak open structuur) van de latex af te sluiten waardoor er geen vet etc in kan trekken. Maar het blijft een beetje een alternatief. Wanneer het geval geeft dat het niet zo snel vuil word is een glanzende latex beter.
 

Bulder

  • #9
Ik geloof dat ik er wel uit ben. We gaan over op een hoogglans latex.
Bedankt voor de reacties.
 

renehi

  • #10
Yeki schreef:
Ik heb in de keuken glasvliesbehang met latex erover. Vervolgens iets glanzend en waterdicht/afstotend gemaakt door er met (matte ei-)polyurethaanlak overheen te gaan.
Ik vraag me af of dit nog wel sausbaar is met een nieuwe latex...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu