Latex/lak achter de kookpitten, welke

Rjmeijer

  • #1
Beste internetter

ik heb een vraag over het soort latex wat ik het beste kan gebruiken.

Doordat ik geen glasplaat achter mijn kookpitten wil hebben en er ook geen tegeltjes achter wil, is mij aangeraden er een soort latex op te brengen die afneembaar is met water. Een voorbeeld hiervan is Wijzonol a-qua premium zijdeglans. Nu heb ik deze gezien bij een kennis maar ondanks dat het zijdeglas is, glimt het nogal. De kleur die ik wil gaan gebruiken is normaal wit.

Kan iemand mij zeggen of er ook andere merken zijn die dit verkopen en of deze merken hetzelfde of beter resultaat geven. Misschien "glimmen"sommige merken minder.

Andere tips zijn ook van harte welkom!

dank voor de hulp
 

MvanV

  • #2
Kies dan voor iets wat "halfglans" of "mat"heet, want die hoogglans is het glanstype.

Let wel op dat het muurverf is, als er thermen als "hoogglans"op staan is het vaak verf voor hout.
 

Rjmeijer

  • #3
Zeideglans is al de matste versie die er bij wijzonol is maar vroeg me af of er andere merken zijn die een sorrtgelijk product verkopen . Dit is speciale latexverf voor de keuken of andere oppervllaktes waas veel vuil op kan komen.
 

Rjmeijer

  • #4
Niemand die iets weet?
 

Mechas79

  • #5
Beste Rjmeijer
In deze forum doen wij niet aan merken, wel advies waarmee u naar een verfspeciaalzaak kunt gaan of een bouwmarkt bij u, liever keuze 1 voor een kwalitatief beter resultaat.
Voor u toepassing kunt u een zijdeglans muurverf gebruiken die ook schrobvast is maar u kunt ook een stapje lager gaan, zoals een systeem met eiglans. Deze zijn over het algemeen goed afneembaar als de schrobvastheid ok is natuurlijk. Wil u een zo mat mogelijk systeem hebben en toch zeer goed afneembaar, dan moet u toch gaan denken aan een schrobvaste (meestaal) buitenkwaliteit muurverf. Hiervoor betaal u ook wat meer maar dan heeft u ook wat.

Fijne avond
Mechas
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu