Latex laat makkelijk los. Oververven?

Oeboema

  • #1
Vorige bewoners van ons huis hebben een soort kalkverf op de muren geverfd. Als je met je vinger er overheen wrijft komt er een soort kalkachtig spul aan je vinger te zitten. We hebben dit tijdens het klussen voor het verhuizen overgeschilderd met latex. Het was al behoorlijk lastig om dat er goed op te krijgen.

Nu willen we een ander kleurtje erop smeren, maar komt de eerste laag latex tijdens het verven er weer af. Wat kunnen we het beste doen om de verf goed te laten hechten?
 

Toon

  • #2
Er zat dus waarschijnlijk Veegvast op. Het beste wat je kan doen is dus alles eraf halen (en ja, dat is een enorm rotkarwei). Probleem is denk ik dat als er al latex overheen zit, je geen impregneer meer kan gebruiken.
Nu ben ik daar persoonlijk toch al niet zo gecharmeerd van, want je komt het toch een keer tegen.

Het eraf halen zal wel lastig gaan vrees ik met een laag latex erop. In ieder geval goed vochtig/nat maken en dan met een steekmes eraf zien te krijgen. Met een beetje geluk zitten er grote delen los, maar ook de vaste delen zul je moeten verwijderen. Niet één van de fijnste karweitjes, maar dan ben je wel van de ellende af.

Veel succes ermee!
 

Oeboema

  • #4
:( Balen zeg. De 'muren' zijn gewoon gipswandjes. Gaan die zo'n water partij overleven? En zijn er nog middeltjes om Latex+veegvast er beter mee af te krijgen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Het is niet erg handig om nu nog te vermelden dat het om gipswanden gaat, de beantwoorders doen hun best verantwoord advies te geven wat gezien de informatie die u verstrekt heeft gewoon niet mogelijk was.
Ik hoop dat ze nog eens naar uw vraag willen kijken.

Ik gebruik in dit soort gevallen een gebruikt plamuurmes, dit is namelijk mooi scherp door het gebruik, steek schuin onder de latexlaag.
Met een harde borstel de veegvast verf zoveel mogelijk verwijderen en goed gronden met een gronderingsmiddel, daarna latexen.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #6
Eerst goed afwassen, daarna zoveel mogelijk losse delen wegsteken, dan fixeren met een solventgedragen fixeermiddel, daarna de ondergrond uitplamuren, solventhoudende grondlaag erover en dan 2 x latex of acryl erover.
 

Toon

  • #7
Of je schroeft er nieuwe gipsplaten tegen, dan ben je er ook van af.

Succes!
 

Oeboema

  • #8
Hartelijk dank voor alle tips! En excuses dat ik niet in een keer alle info heb gegeven, ik zal er bij een eventuele nieuwe vraag aan denken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu