Latex laat gedeeltelijk los

BM1234

  • #1
Het betreft een redelijk nieuwe woning waarbij de betonnen muren 'behangklaar' zijn opgeleverd en door de vorige eigenaar van latex muurverf zijn voorzien. Een deel van de muur is beplakt met behang en deze heb ik afgelopen week verwijderd (plantenspuit met zeep). Dit liet gemakkelijk los, het was vrijwel in zijn geheel met de hand los te trekken.
Onder het behang zijn kleine blaasjes zichtbaar geworden. Ik heb op een paar plekken de plaktest gedaan door een strook van 20cm tape op de muur te plakken en deze in een ruk te verwijderen. Op een deel van de muur kwam alle verf mee, op andere delen niet.

De vragen;
1: is het nodige alle latex te verwijderen of alleen de 'zwakke' delen?
2: indien alleen de zwakke delen hoe egaliseer ik de muur voor de volgende laag latex zodat je geen reliëf krijgt?

 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Is het de bedoeling dat je gaat behangen? Of enkel schilderen?
 

BM1234

  • #3
Schilderen, een groot deel latex en een klein deel Flexa muurverf in de kleur blauw
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #4
Ik zou enkel de zwakke delen herstellen, tenzij je er niet tegen opkijkt om alle verf eraf te halen.

Daar waar de verf weg is in ieder geval een hechtprimer aanbrengen en dan terug texen.

Je wil geen stuctuur in de verf en dat is een hele uitdaging. Dat betekent dat, indien je de huidige verflaag laat zitten je per definitie alles gaat moeten uitvlakken met plamuur, en daarna mooi en egaal glad schuren. En volledig primen.

En hierbij is het verhaal nog niet ten einde. Indien je GEEN rolstructuur wenst in de verflaag dan ga je de latex moeten aanbrengen met de kwast. En dit is zowaar specialistenwerk, met alle respect voor jou!

Je zou het geheel uiteraard ook kunnen spuiten. Maar daar heb je goede professionele spuitapparatuur voor nodig.

Het zou gemakkelijker zijn om de huidige rolstructuur te behouden en de herstellingen ook in die zin uit voeren. Mits de plamuur/vulmiddel even in te rollen net na het aanbrengen zullen de reparaties zo goed als onzichtbaar zijn en 1 geheel vormen met de rest.

Geen makkelijke opdracht!
 

BM1234

  • #5
Dank voor je uitgebreide reactie. De moed zakt mij al in de schoenen...

Het is voor mij 'acceptabel' als er enig speels effect is, vooral als dit de ondergrond camoufleert. Indien ik de latex met een langharige vachtroller aanbreng verkrijg ik dan dit effect? Structuurverf is mij te grof maar spiegelglad hoeft ook niet. Ik kan op internet geen voorbeelden vinden van muren die van latex voorzien zijn zodat ik een beeld krijg van de uitstraling.
 

Patrick33

  • #6
Als je gewoon met bijv een dunne vacht roller ( 8mm) latex aanbrengt krijg je niet heel veel structuur heb ik zelf gemerkt bij het schilderen van plafon.
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #7
Inderdaad, met een langharige roller en een "lijvige" latex verkrijg je dit effect.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu