Latei plaatsen na problemen bij verwijderen kozijn.

Wboer

  • #1
Hallo,

Bij een vriend ben ik een hardhouten kozijn aan het vervangen voor een kunststof variant. Bij het verwijderen van de staanders begon het bovenliggend metselwerk los te komen. Na wat nader onderzoek bleken er al wat oude verticale en horizontale scheurtjes in het metselwerk te zitten. Met een endoscoop camera heb ik in de spouw gekeken en kon geen latei ontdekken :? Ik heb maar nel gestut en de opening afgetimmerd en nu ben ik dus naar een oplossing aan het zoeken voor deze situatie. De rode lijn is de verticale scheur die er dus al langer zit, ook twee stenen (blauwe pijlen) zijn gescheurd.

scheur pijlen.jpg


scheur close up.jpg

muur overzicht.jpg


stutten.jpg


Nu lijkt mij de oplossing om een stalen latei te plaatsen waarop het metselwerk wordt geplaatst. Ik wil met een paar stut alone stempels het bovenliggend metselwerk ondersteunen en de stenen boven het kozijn verwijderen. De gegalvaniseerd Scaldex latei volgens de voorschriften plaatsen zoals op dit plaatje.
Screenshot 2023-02-25 at 16.12.06.png



Kan de delitatie die links wordt weergegeven achterwege blijven?

Ik wil deze latei gaan plaatsen met 100mm oplegging aan beide zijden.



Screenshot 2023-02-25 at 16.14.30.png


Is dit de juiste benadering van dit probleem en zijn er misschien zaken waar ik rekening mee moet houden? Ik wil een dpc folie plaatsen en die tegen het betonnen binnenspouwblad lijmen en plaatsen zoals op bovenstaande afbeelding wordt weergegeven.

Graag jullie mening .

Wouter
 
Laatst bewerkt:

Sander 1972

  • #2
Idd een paar stut alone plaatsen en de cat nek erin. de onderste 2 rijen liggen toch los dus je hebt nog 1 steen nodig die weg moet.

Zou die halve op links er uit boren
 

Wboer

  • #3
Dank je Sander, gaan we het zo doen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu