Lariks vloerdelen op beton.

-stuffie-

  • #1
Hallo,

Ik ga zondag een massief houten vloer zwevend leggen in de keuken (10m2) met lariks 18mm vloerdelen, veer/groef. Nu heb ik een vraag over het verlijmen. De één zegt dat ik alleen de kopse kanten moet lijmen, de ander ook de lange kanten en weer een ander zegt puntsgewijs (wordt hiermee de punten van de planken bedoeld?). En als klap op de vuurpijl heb ik ook nog gelezen dat zachthout niet geschikt is om zevend te leggen. Ik weet niet meer wat ik moet doen. Ik neig naar alleen de kopse kanten. Zelfs de handleidingen die bij de vloer zitten zijn verschillend (ik heb 8 pakken van dezelfde vloer met verschillende handleiding, echt waar!).
 

Fiesiekus

  • #2
Dat zachthout niet geschikt is voor zwevend leggen is onzin. Wat zeggen ze in de zaak waar je dit gekocht hebt over het al dan niet lijmen?

Het risico van verlijmen als dat niet moet, is dat de planken gaan scheuren. Het niet verlijmen als dat wel moet,kan resulteren in losse planken.

Is het een zo'n schuine-insteek-kliksysteem?
 

-stuffie-

  • #3
>Wat zeggen ze in de zaak waar je dit gekocht hebt over het al dan niet lijmen?

Ik ga geen advies vragen aan de verkopers, daar ik de vloer gekocht heb in een winkel waar de verkopers geen verstand hebben van de artikelen die ze verkopen (zo, dus dan weet je meteen waar ik het gekocht heb :)).

>Het risico van verlijmen als dat niet moet, is dat de planken gaan scheuren. Het niet verlijmen als dat wel moet,kan resulteren in losse planken.

Ja, dat dacht ik ook, daarom lijkt het me verstandiger te gaan voor alleen de kopse kant.

>Is het een zo'n schuine-insteek-kliksysteem?

Nee, een rechte.

Weet iemand wat puntsgewijs is? Is dat alleen de hoeken van de planken?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu