Isolatie direct tegen vloerdelen aan of niet?

Jeroen733

  • #1
Ik heb het forum doorzocht maar kom helaas nog geen goed antwoord tegen op mijn vraag. Misschien heb ik het over het hoofd gezien, excuses daarvoor.

Ik heb vloerbalken die 20cm hoog zijn. Ik wil mijn vloer vanuit de kruipruimte gaan isoleren met comfortpanel van 14cm dik.
Nu is mijn vraag of ik de isolatie strak tegen de vloerdelen aan moet monteren, dus dan moet ik dus met laten aan de zijkant van de balken werken om de platen op zijn plek te houden.
Dat lijkt mij meer werk, en ik vraag mij af of Isover comfortpanel stevig genoeg is om dit met twee latjes op de balken op z'n plek te houden.

De andere optie is om dus lucht tussen de vloerdelen en de isolatie te houden (in dit geval zo'n 6cm). Ik lees ook op sites dat deze luchtlaag extra isolerend werkt. Klopt dit?
Ik wilde dan latten haaks op de vloerbalken schroeven om e.e.a. op z'n plek te houden.

Wie kan mij het antwoord geven?

Dank alvast.
Gr. Jeroen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Zelf zou ik het zo doen. Je kan met hele platen in de kruipruimte komen?
Ik schroef klampjes op de balken van de vloer. Hele latten vind ik te duur.
Waarom zo, omdat je met hele platen kan blijven werken daardoor werk je vlotter en er is geen snijverlies. De plaat waarmee je een rij afsluit gaat als eerste naar de volgende rij.
Je zet eerst rechtop een plaat tegen de fundering, als je deze mee wil isoleren en de platen van de vloer vangen deze op. Zo verhoog je ook iets de isolatiewaarde.
Ik zou platen met haken of messing en groef nemen.
Lucht isoleert is ja wat is isoleren. Een krant isoleert ook.

Balklaag.JPG
 

Jeroen733

  • #3
Dank voor je reactie. Als ik het goed lees plaats je de platen onder de balken. Dat is helaas geen optie omdat ik maar weinig ruimte in de kruipruimte heb. Er ligt al een behoorlijke laag schelpen in de kruipruimte.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu