Lamp omhangen bij ongelijke vloerplaten

Erik683

  • #1
Goedemiddag allemaal, boven onze eettafel wil ik een set van 3 hanglampen ophangen die met elkaar verbonden zijn via een bevestigingsframe (ca. 1 mtr). Dat frame moet tegen het plafond gemonteerd worden alleen komt ie in onze situatie precies over twee betonnen vloerplaten te liggen en die vloerplaten liggen helaas niet gelijk. Hierdoor ontstaat er aan een kant een kier van zo'n 5mm tot 10mm. Niet bepaald elegant. Zijn hier misschien slimme oplossingen voor?
 

ABCDE

  • #2
Oh dat is wel heel veel. Tja, je zou er witte compriband tussen kunnen doen, dan is het iig geen zwarte kier. Maar echt mooi wordt het denk nooit. Eventueel losse lampen met los snoer er tussen ipv frame op het plafond?
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Hoe zien de lampen en dit frame er precies uit?

Is het een optie om het frame niet strak tegen het plafond te schroeven maar met afstandsbussen of zelfs gependeld op te hangen zodat het overal vrij hangt van het plafond? Hoe groter die afstand hoe minder het verschil opvalt.

Moet natuurlijk wel een beetje bij de stijl van de lampen passen.

Hanglampen-Houten-Balk-Indusigns.jpeg

Willekeurig plaatje van Google (waar het cablemanagement nog wel wat aandacht verdient :wink:).

Je kunt natuurlijk ook het plafond glad laten stucen maar volgens mij is dat niet de "slimme oplossing" die je zoekt. :wink:
 

Erik683

  • #4
Ja, de buurman kwam ook al met de stuc oplossing maar dat werd me toch net wat te gortig. ;-) Maar monteren met afstandsbussen had ik nog niet bedacht. Dat ziet er een stuk beter uit. Bedankt voor de tips!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu