Laminaat leggen voor of na plaatsen keuken

Liannehvl

  • #1
Beste medeklussers,

Ik zit in tweestrijd over een vraagstelling. Het is namelijk zo dat we een woning bijna kunnen gaan betrekken, maar dat er nog een vloer gelegd moet worden en er een keuken geplaatst moet worden.

Normaal zou ik zeggen dat eerst de keuken geplaatst moet worden, waarna het laminaat kan worden aangelegd. Nu is het zo dat de levertijd van de keuken zo lang is, dat het er op lijkt dat dit er voor gaat zorgen dat ik een maand langer met dubbele vaste lasten kom te zitten (2 huurwoningen+ )

Mijn vraag is dan ook of het werkelijk zo bezwaarlijk is om eerst laminaat te leggen, alvorens de keuken te plaatsen. Heeft iemand ervaren hoe dat gaat? Wil niet met een beschadigde vloer eindigen, maar het lijkt mij dat er vaker een keuken geplaatst zal moeten worden op een reeds bestaande vloer en er voorzichtig gewerkt moet worden. Het gaat om een standaard keukenblokje van 1.80 meter voor een eensgezins huurwoning.

Alvast bedankt!!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Beschadigingen kun je voorkomen, door de vloer af te plakken met stucloper bv, als ze de keuken plaatsen.

Maar je hebt wel kans, dat als het keukenblok op de laminaat vloer gezet wordt, dat het laminaat door het gewicht van het keukenblok iets omhoog gaat staan ergens midden in de keuken.
Zeker omdat het keukenblok aan 1 kant van de keuken komt te staan.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
De keuken moet je niet op het laminaat zetten. Dat is vragen om problemen.

Probleem met een standaard keukenblokje is dat er geen losse plint bij zit. Je moet de vloer tegen het keukenblok aan leggen en afwerken met een plakplint. Het keukenblok op de vloer zetten geeft ook weer problemen als de vloer vervangen moet worden, dan krijg je de vloer er niet onder vandaan. Dat vindt de woningbouw ook niet leuk.

Als de planken in de lengte richting voor de keuken komen te liggen kun je er altijd voor kiezen om de laatste delen pas te plaatsen als de keuken er staat. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van de indeling van de woning.
 

Liannehvl

  • #4
Hartelijk dank voor je reactie. ik ga overleggen, maar denk dat we een paar delen van de keuken af gaan blijven en toch leggen.
 

Liannehvl

  • #5
Neem aan dat je dat stucloper ook gewoon bij een bouwmarkt kan kopen. Ga wel eens informeren, is een goedkope oplossing en voorkomt ellende.
 

Willem5

  • #6
Stucloper is bij elke bouwmarkt te koop en deze week zelfs is de aanbieding bij k****i
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Als je eerst de inbouw apparatuur onder het aanrecht plaatst en dan de vloer let op dat deze apparaten er weer onder uit kunnen worden geschoven. :wink:
*wgb*
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #8
Inbouwapparatuur is meestal niet van toepassing bij een standaard woningbouwkeukenblok. Daarom hebben ze ook een vaste plint.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu