Laminaat leggen in meerdere kamers

Vincentvanderkooij

  • #1
Graag wil ik laminaat door leggen in verschillende ruimtes. Ik heb een hoop tips en voor en nadelen gelezen. Graag zou ik jullie advies willen... Waar te beginnen...?
Etage 1. Linksboven beginnen tot aan de deur.. Dan in de kamer rechtsboven ook tot aan de deur... en dan in de hal beide kamers aan elkaar koppelen? Met nieuwbouw zou je denken dat de muren recht zijn en je in de hal "gelijk" uit zou moeten komen... Dat voorkomt "tegen"leggen lijkt mij,,,


Etage 2...


Benieuwd naar jullie advies en ervaringen
 

De Bob

  • #2
Wilt u het laminaat in de lengte van de kamers of in de breedte.

Zoals u nu wilt leggen, kan het niet niet.

U kan niet in één kamer links boven beginnen, en in de andere kamer rechts boven beginnen.

Als u in de lengte wil leggen (met het licht mee) dan in de linker kamer links boven beginnen, dan kan u in één keer deze kamer de hal en de kamer rechts onder leggen, de rechter kamer boven weer links boven beginnen en op de hal een aansluiting maken.


Wilt u in de breedte leggen (dwars op de lichtval) dan in de rechter boven kamer rechts boven beginnen, dan kunt u deze kamer + de hal en de linker boven kamer leggen.

De kamer rechts onder ook weer in n de linker bovenhoek beginnen en dan een aansluiting maken op de hal.


Wilt u starten in de rechts onder kamer dan kunt u ook kamer/hal en linker boven kamer leggen, de andere kamer weer aansluiten op de hal.

Om alle ruimtes gekoppeld door te laten lopen lukt niet.
 

Robbie's

  • #3
Ik heb in het verleden een soortgelijke maar grotere ruime met allemaal kamers aan 1 stuk kunnen leggen. Het was niet eenvoudig maar naar mijn idee moet het hier ook mogelijk zijn. Ik zou rechts boven in rechter bovenkamer beginnen en dan doorleggen tot aan deur opening en vanuit daar doorleggen. Je zult de eerste banen voor de kamer er onder en linker kamer goed uit moeten meten en afzagen maar volgens mij is het mogelijk. In mijn geval was de situatie nog complexer (of juist eenvoudiger) omdat ik het laminaat moest lijmen en alles diagonaal moest leggen in een groot appartement in een soort taart punt met allemaal kamers. Het heeft mij ruim drie dagen gekost maar het ligt er nog steeds. Belangrijk is dat de "hele plaat" laminaat in alle richtingen een cm moet kunnen bewegen.

Succes.
 

De Bob

  • #4
Dan moet je in de breedte leggen
(Dwars op de lichtval), maar op een gegeven moment moet je tegen leggen.

De rechter kamer onder.
 

Robbie's

  • #5
Mee eens. Maar afhankelijk van het type laminaat hoef het toch geen probleem te zijn om tegn te leggen. Dat kan Vincent al uitproberen als hij het laminaat al beschikbaar heeft.

Groet, Rob
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Begin in slaapkamer 3, en pak dan de overloop mee. Hoef je maar 1 rij tegendraads te leggen.

Vervolgens ga je verder in de andere slaapkamers, waar je ook maar 1 rij in lengterichting tegendraads hoeft te leggen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Zoals TS voorstelde, op de eerste tekening linksboven beginnen, de kamer er naast ook linksboven beginnen en niet rechtsboven.
Koppelen kan bij de hal als het zorgvuldig uitgemeten wordt, van daaruit kan de kamer rechtsonder gekoppeld worden aan de hal.

Op de etage rechtsonder beginnen, er hoeft dan alleen rekening gehouden te worden met een klein stukje naast de traphal.
 

De Bob

  • #8
Het kan nog anders

In kamer 3 rechtsonder beginnen, dan kunnen alle ruimte's doorgelegd worden, je krijgt dan wel 2 pas stukken te zagen langs de begin muren van de andere kamers, daarna deze kamers doorleggen.

Men is wel afhangkelijk van de totale lengte legmaat die op het pak staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu