Laminaat afzagen

Puppy

  • #1
Ik heb een vraagje.

Ik heb op de benedenverdieping laminaat liggen. Nu heb ik in de hal, vanuit de meterkast een lekkage gehad. Dat is nu verholpen. Maar het laminaat was gaan werken daardoor en om hoog gekomen. Nu wil ik alleen het laminaat in de hal vervangen. Tot aan de deur van de huiskamer. En daar zal het afgezaagd moeten worden.

Nu is mijn vraag met wat voor zaag kan ik dat het beste doen? Uiteindelijk zal op dat deel en het nieuwe deel iets van een lage dorpel moeten komen om de afscheiding niet te zien.

Ik wil het graag zelf doen maar weet dus niet welke zaag ik daar het beste voor kan gebruiken. Kan iemand mij op weg helpen?

Puppy
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Met een cirkelzaagmachine maar dan komt u niet helemaal tot aan het einde, er is ook een soort zaagblad voor een haakse slijper bij de ijzerhandel te koop, ook hier komt u niet helemaal in het hoekje van de deurpost, in beide gevallen zult u het laatste stukje met een scherpe houtbeitel moeten weghakken.

Met een dremel of iets soortgelijks kan het ook, de naad loopt dan wel schuin omdat de zaagjes te klein in omvang zijn om diep te zagen.
U kunt eventueel een dorpel plaatsen om de naad tussen de twee ruimtes af te werken.

Succes.
 

EdP

  • #3
Is het verlijmd dan? Kliklaminaat is met een beetje beleid vanaf de rand toch weer uit elkaar te halen, dan hoeft er niet in de vloer gezaagd te worden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
En als je echt geen andere oplossing weet, dan trek je een lijn, en boort ca 4 mm gaatjes met een HSS boortje, steeds op zeer korte afstand van elkaar. Kost even tijd, maar daarna kun je met een houtbeitel redelijk gemakkelijk de laatste opstaande kantjes doorbreken.

Handig is om eventueel een plaatje hout, board oid met klustape vast te plakken op het deel wat heel moet blijven, zodat je de rand ervan als lijn en steun kunt gebruiken, dan kun je niet wegschieten over het mooie gedeelte. Goed vastzetten, het mag niet kunnen verschuiven.

Deze methode kun je ook gebruiken voor het laatste stukje indien je met een cirkelzaag het grootste gedeelte hebt gedaan en niet dichtbij de kant kunt komen.
 

Weetveel

  • #5
Hi there

Is 't al gelukt met 't laminaat of nog niet.
Heb anders een aantal vragen waarop ik weer raad kan geven.
 

Puppy

  • #6
Hoi weetveel,

Dank voor je reactie. Het is met een lamellofrees gelukt.
Ik heb al eerder zelf laminaat gelegd maar dat was nog lijmlaminaat.
Nu heb ik clicklaminaat. En het valt me vies tegen. Krijg het bijna niet geklikt. Weet gewoon die techniek van het klikken waarschijnlijk niet.

Misschien kan ik dat nog ergens hier, of op een internet site vinden.

Groet Puppy
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Mooi dat het gelukt is!

Als je verder vragen hebt over het leggen / klikken van het laminaat, dan graag in een nieuw onderwerp met als titel bijv. "Problemen bij leggen cliclaminaat", niet hierbij.

Datzelfde geldt voor Weetveel, als je zelf vragen hebt, graag in een apart onderwerp stellen.
 

Weetveel

  • #8
Hallo Puppy

Dat is nou net wat ik je wou voorstellen, er was anders nog een mogelijkheid met de festo invalzaag geweest. Alles profi apparatuur, maar wel de beste manier.
Prima dat het je al gelukt is.

Overigens, kliklaminaat klinkt zo gemakkelijk, is het echter niet perse, zeker niet als het om krappe plekjes gaat.

Tot de volgende keer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu