Lamellen schiet uit de rails.

newpie

  • #1
Hoi mensen ,

Ik heb een rolluik met obstakel detectie, als ik naar beneden rol detecteert hij prima en stop hij automatisch. Indien ik te ver naar boven rol, stop hij niet en schiet de lamellen van boven uit de rails.

Op internet heb ik gezien dat iemand twee hoekbinders aan de onderste lamel heeft vastgeschroefd, is hier de juiste oplossing om te zorgen dat de lamellen niet te ver omhoog rolt? Of zijn er nog andere betere oplossingen?


rolluik.png
 

Lehciam

  • #2
Àan de onderlijst van je rolluik (de plaats waar je ''hoekbinders'' wil plaatsen) zijn aan de uiteinden links en rechts in de geleiders ''stops'' geplaatst. Deze bestaan uit een dopje dat in de onderlijst geslagen is waarvan een deel kantelbaar is. Het kantelbare deel loopt met omhoog gaan tegen een onderdeel in je geleider aan waardoor je rolluik stopt op weerstand. Normaliter zijn deze ''stops'' bij een motor met obestakeldetectie ''vast'' en niet kantelbaar.

Door de kracht die je motor uitoefent op dat dopje kanteld een deel daarvan weg en heeft de motor geen eindstop. Als je deze dopjes vervangt voor dopjes meet een vaste aanslag dan stopt het rolluik weer.

Succes!
 

newpie

  • #3
Duidelijk! harstikke bedankt voor uw antwoord!
 
  • Like
Waarderingen: Lehciam

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu