Lamellen Repareren

Goop

  • #1
Het gebeurt vaak dat verticale lamellen afbreken op het punt waar deze aan het kunststof haakje hangen. Een oplossing is natuurlijk een stukje afknippen en een nieuw gaatje maken of de lamel omdraaien en aan de onderkant een gaatje maken. Is er iemand succesvol met een elegantere methode?
 

DHWZ

  • #2
Dat doe je ook maar 1 of 2 keer,wil je ze niet te kort hebben,maar ik zie geen andere oplossing
 

Alexxx

  • #3
Een paar extra op voorraad zien te krijgen...
 

Marika

  • #4
Toevallig liep ik gisteren ook tegen dit probleem aan. Ik heb net 3 lamellen gerepareerd en weer opgehangen.
Wat ik gedaan heb is dunne reepjes witte katoen geknipt, zo'n reepje ingesmeerd met stofverharder en dit aangebracht boven over de lamel heen tot net boven het gaatje. Je moet het wel heel netjes doen en zo dun/plat mogelijk maken aangezien het weer in het 'haakje' moet passen. Na het uitharden (1 dag) is dit stevig genoeg om weer op te kunnen hangen. Het gaat trouwens ook met reepjes (dubbel) keukenrol met stofverharder.

Als stofverharder kun je o.a. paverpol (bij de hobbywinkel) gebruiken, maar misschien dat dit ook goed gaat met houtlijm. Ik heb het voor de zekerheid ingesmeerd met siliconenspray voordat ik ze in de houders terugklikte. Of ik ze er ooit weer uitkrijg is natuurlijk nog de vraag. Maar ben al erg blij dat het weer hangt. :mrgreen:

 

Kluske

  • #5
Een minder mooie maar een heel doeltreffende oplossing is gewoon een nietje erin knijpen en klaar.
 

Marika

  • #6
Ja zou ook kunnen, 2 nietjes boven elkaar aanbrengen en dan wit schilderen. :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu