Lamellen krijg ik niet open/dicht

Dica

  • #1
Hallo kan iemand mij helpen? Vanmiddag wilde ik voor het eerst de lamellen helemaal opentrekken, helaas is het voor de helft open en zit het nu helemaal vast er zit geen beweging meer in, weet iemand wat ik kan doen? Alvast bedankt, groetjes Diana
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welke lamellen ?
 

Beri

  • #3
Als je ze nog maar pas hebt aangeschaft, zou ik je leverancier bellen.

Als je niet meer op je leverancier kunt terugvallen, dan is het misschien het handigst dat je eerst de lamellen van de runners afhaalt. Ik weet niet of je kunststof lamellen hebt of stoffen. Als je kunststof lamellen hebt, dan kan je die in de regel in de runner omhoog schuiven en daarna zijwaarts uit de runner trekken.

Als je alle lamellen verwijderd hebt, kan je ook beter zien wat er aan de hand is. Wellicht is het zelfs makkelijker om de rail even uit de clips te halen (lipje van de clips ophoog drukken en de rail eruit kantelen. Als je namelijk de rail op zijn rug op de tafel legd, dan kun je de werking goed controleren.

Waarschijnlijk zit er een afstandstripje klem of het trekkoord is ergens tussen getrokken en zit klem naast het katrolwieltje.
 

Dica

  • #4
Dank je voor je reactie. Ik zal de lamellen er proberen uit te halen en dan kijken waardoor het zo vast blijft zitten. Helaas kan ik er niet meer mee naar de leverancier. Mocht het gelukt zijn binnenkort dan laat ik het wel even weten, groetjes Diana
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu