Lakverf trekt putjes

Alchemist

  • #1
Hallo allemaal,
Ik ben afgelopen weekend bezig geweest met het aflakken van een boekenkast, met histor mengverf.
Nu heb ik het rare fenomeen dat op de gelakte oppervlakken allemaal kleine 'gaatjes' ontstaan. Nu vraag ik me af waar dit vandaan kan komen, en wat ik eventueel fout heb gedaan.
De ondergrond is trouwens hout en mdf wat 2 keer gegrondverfd was, en hierna ontvet met water & schilderschoon.
Het meest vreemde is ook dat de verf in het verfbakje hetzelfde verschijnsel vertoonde (allemaal kleinde putjes en gaatjes in het verfoppervlak)
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Lijkt heel veel op siliconenvervuiling. Noemen ze vissenogen.
 

Alchemist

  • #3
Dankjewel voor de snelle reactie,
maar hoe kom ik eraan, en beter, hoe los ik het op, en voorkom ik het in de toekomst?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Er kunnen siliconen in de kwast of roller / verfbak terecht zijn gekomen, de verf zelf is besmet tijdens productie. Het oppervlak is onvoldoende gereinigd / is met siliconen besmet / lap vervuild.

Er kunnen vele oorzaken zijn voor siliconen besmetting. U kunt enkele druppels volgens doseervooschrift van een anti-fisheye middel door de verf mengen.
 

Paul Siemons

  • #5
Toen ik nog in de autoassemblage werkzaam was mochten de werknemers in de verfafdeling onder géén enkel beding de "Livestrong" armbandjes van de "Lance Armstrong Foundation" dragen wegens het veroorzaken van "visogen" in de autolak.



Mvg,
P.Siemons
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #6
Toen ik laatst een programma keek over een duitse autofabrikant moesten de mannen van de spuitafdeling eerst 's ochtends proefplaatjes spuiten. Als er geen verontreinigingen waren te zien mochten ze pas naar binnen.

Van een autoschadebedrijf weet ik dat ze zich suf hebben lopen zoeken naar een bepaalde bron van verontreiningen die maar af en toe optrad. Bleek een soort handcreme te zijn van wat de secretaresse af en toe gebruikte...ik bedoel maar...

Nu trek ik zelf ook wit weg als ik tussen mijn dure verfblikken de bus siliconenspray aantref hoor :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu