Lagers WhirlpoolCentury 1400 vervangen.

Conradus

  • #1
Weet iemand of de trommel van de bovengenoemde Whirpool is los te krijgen om de lagers te kunnen vervangen. Omdat de wasmachine het verder perfect doet wil ik eens kijken of de trommel los te nemen is.
 

Techrax

  • #2
Als de kuip van staal is zijn de lagers te vervangen. Is de kuip van plastic/kunstof dan zijn ze alleen te vervangen als er bouten in het midden van de kuip zitten. Is de kuip geseald dan zijn de lagers niet vervangbaar een zal de gehele kuip inclusief trommel vervangen moeten worden.
 

Conradus

  • #3
Op de onderdelen sites staan nergens lagers of keerringen voor deze Century 1400 van Whirlpool. Het is een kunstoffen kuip en of die op enige manier los is te maken weet ik niet omdat die niet bij mij staat. Zal wel op de een of andere manier zo gemaakt zijn dat die niet zomaar is los te nemen. Als je 'm dan al open hebt zijn de lagers natuurlijk weer niet te vinden op de onderdelen sites. Ga er vanuit dat de lagers wel ergens te koop zullen zijn want Whirlpool maakt die natuurlijk niet zelf. En dan nog een goede keerring er bij zoeken natuurlijk. Nu even kijken hoe die trommelhelften aan elkaar zitten. Als iemand dat weet?
 

Techrax

  • #4
Indien de lagers nergens te koop staan, is het waarschijnlijk een gesealde kuip. Bij een gesealde kuip zijn de twee helften van de kuip niet te splitsen en zijn de lagers dus niet vervangbaar. Complete kuip inclusief trommel vervangen is dan de enigste optie.
 

Conradus

  • #5
Ja een gelijmde kuip, dat klopt, is wat moeilijker uit elkaar te halen maar dat ga ik toch eens proberen want 275 euro voor de kuip terwijl lagers en keerring niet veel meer dan 20 euro kosten. Leuk klusje overigens denk dat het prima zal lukken.
 

Techrax

  • #6
Proberen de sealnaad door te snijden, lagers vervangen en dan weer dicht lijmen/kitten.
 

Conradus

  • #7
Beugelzaag schijnt goed te werken. Door de fijne tanden een nauwelijks noodzakelijk na te behandelen zaagsnede.
 

Techrax

  • #8
Wel proberen de wastrommel niet te beschadigen ivm roestgevaar.

Tip: plaats de kuip onder een zachte ondergrond zodat het plastic niet kan barsten/scheuren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu