Lage tapwater druk alle kranen niet de ketel

Rensleek

  • #1
Hi, ik heb een lage waterdruk op het warme tapwater. Dit is het geval bij alle kranen. Eerste stap was de koudwaterdruk controleren en de toevoer naar de ketel. Dat is allemaal in orde. Vervolgens iemand voor de CV langs laten komen. Door het loskoppelen van de afvoer heeft die kunnen vaststellen dat gelijk na de ketel de doorvoer nog met gemak 9l/m haalt (op de kranen 2,4).

Ik ben op zoek naar tips hoe ik nu het beste door kan pakken. CV monteur gaf aan dat het kleppen van een kraan kunnen zijn. Er zijn overigens geen lekkages gevonden. Nu ben ik totaal niet technisch maar begrijp ik niet goed hoe een defecte kraan beneden kan zorgen voor een lage druk op de kraan boven. Maargoed, op advies van de monteur begonnen de kranen na te lopen. Al bij de eerste kom ik een voor mij onbekende constructie tegen waarvan ik de boel los kan draaien maar ik niet het idee heb dat het mij wijzer gaat maken.

Wie kan helpen door aan te geven wat ik het beste (zonder de boel te slopen) los kan draaien om het probleem te achterhalen? En kan ik de koppelingen na afsluiten van het water met teflontape weer gewoon dichtdraaien zonder problemen? Alvast bedankt.

16468971562374742885209727509280.jpg
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
In de meeste kranen zitten geen kleppen.
Probeer eerst eens de mousseur / perlators uit de kraan te draaien, en controleren of die niet half dicht met kalk zitten.
 

Rensleek

  • #3
Bedankt voor je reactie Peter, deze heb ik bekeken maar zijn van beide warmwater kranen schoon (boven en beneden).
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Dat verchroomde 6 hoekige blok, net onder het T-stuk in de warm waterleiding is volgens mij een afsluiter, een ballofix.

Edit: en die lijkt bijna dicht te staan.
 

Rensleek

  • #5
Hij Rola, het is inderdaad een afsluiter. Hij staat hier geheel open. Ik kan hem een kwartslag draaien zodat hij horizontaal komt te staan. Daarmee sluit ik het warme water uit zowel de kraan als de douche af. Of bedoel jij nog een ander deel dat de boel (deels) afsluit?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #6
Nee, we bedoelen dezelfde.
Op de foto staat de schroef bijna horizontaal, dus dicht
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu