Lage kruipruimte en vloer isoleren + geluidsreductie? Foto's

Gewoongoed

  • #1
Hallo,

Situatie:
Houten balkenvloer 120x 55 mm met vloerdelen 22x 130 mm en lage kruipruimte 30cm ongeveer van bodem naar vloerdelen
Afstand tussen de balken ongeveer 55 cm, en loshangende radiatorbuizen?? uiteindelijk laminaat leggen.

Het idee was om de kruipruimte, is droog zo te zien, in te kruipen nadat lamelparket was verwijderd om tussen de balken te isoleren met steenwol. Eventuele gaten naar buren dicht te purren etc om iets van geluidsreductie met de buren te creeren en nog wat extra steenwol tegen de tussenmuur te bevestigen omdat ik ze vrij goed hoor praten in de woonkamer dus ging ik ervan uit dat ergens luchtlekkages zitten.

Kruipruimte is dus erg laag en de vloerdelen liggen er nog vrij goed in naar mijn idee. Buigt niet echt door op de lange hele planken, kleine kapotgezaagde stukken wel dus ik ben huiverig om stukken los te zagen. Vloerdelen krijg ik niet verwijderd zonder veel kapot te maken aan de vloerdelen en verwijderen betekent alles verwijderen door rabat klikgedeelte. Eronder kruipen kan helaas niet door de hoogte.

-Iemand een ander idee hoe ik dit zelf kan isoleren tussen de balken met steenwol

- Iemand een idee of die gaten onder de pachtelputz en de vloerdelen dicht kan purren vanuit boven om iets van geluidsreductie met de buren te creeeren?

- Loshangende verwarmingsbuizen gebruikelijk? isoleren of vast zetten? of gewoon niets mee doen?

- Ben huiverig om de vloerdelen te verwijderen, ze liggen steviger als verwacht, de buigzame delen zijn juist de kapotgezaagde delen. Dacht underlayment platen misschien leggen ipv vloerdelen maar volgens sommige buigt dit juist meer door. Minder stug als vloerdelen van 420 cm en iets met vezels die een kant op liggen.

Ik weet het even niet. iemand een idee? Gewoon niet isoleren extra groene platen ondervloer erover en laminaat leggen? Maar blijf het denk ik dan zonde vinden omdat de vloer nu zeg maar open ligt.?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Als je er van onder niet bij kunt zal je toch van boven toegang moeten maken. Mijn ervaring is dat de eerste rijen lastig te verwijderen zijn, daarna kun je op de balken met een koevoet gemakkelijk de planken lostrekken. Als je ze van te voren nummert kun je ze ook makkelijk weer terug plaatsen.

Op plekken waar mes en groef beschadigd zijn geraakt of planken doorgezaagd zijn extra vastzetten op de balken.
 

Gewoongoed

  • #3
Dat is natuurlijk ook zo, dan moet het wel van boven. Ben alleen beetje bang onbewust denk ik dat ik een instabielere vloer ervoor terug krijg.

Vloerdelen maat 22mm x 116 mm zonder mes en groef kan ik nergens vinden in de buurt dus als ik een paar planken goed kapot maak kan ik weer opgaanvullen met iets anders.

Maar isoleren met Steenwol platen van Rockwool cm of 10 dik als de balken 13 cm zijn is wel een goed idee? Of kan ik beter glaswol gebruiken. Steenwol is wat meer geluidswerend en stugger dus denk ook makkelijker van boven te klemmen tussen de balken ook als ik latjes aan de onderkant van de vloerbalken bevestig?

En die verwarmingsbuizen? Los laten hangen en isoleren? Of niet isoleren en vastmaken? Geen idee. Zal zo wel al een jaartje of 20 hangen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe lang denk je in dat huis te gaan wonen. Niet lang laten zitten. Heel er lang het huis waar je je leven voorlopig kan slijten. Dan gewoongoed, de kruipruimte leeg maken alles dusdanig omleggen dat je er altijd bij kan en een flink pak isolatie zo optimaal mogelijk aanbrengen.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Ik denk dat ook bij kort wonen isoleren zin heeft. Het maak je huis makkelijker verkoopbaar en bij een goede isolatiewaarde kan je energielabel wellicht omlaag.

Als je het goed aanpakt uiteraard leidingen ook vastzetten en isoleren. Volgens mij is cv leidingen isoleren de ingreep met de kortste terug verdien tijd.

Ik heb overigens met gegalvaniseerd staaldraad een net gespannen. Werkt makkelijker van boven omdat je helemaal onderaan in de balk een schroefje draait en daar dan draad tussen spant.

Nadeel van deze methode is overigens wel dat je houten balk een stuk lagere isolatiewaarde heeft dan je glas/steenwol.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu