Kwartszand welke grofheid?

Me

  • #1
Na nieuwbouw (al 5 jaar) is er verschil van muur nl: gespakte oude muur en stenen nieuwe muur, om beide wat meer op elkaar te laten lijken wil ik de nieuwe muur (na voorbewerking) verven mbv muurverf en een structuur roller en evt extra toevoegen van kwartszand :?: om de sructuur wat te vergroten kan dit :?: en waar kan ik dan die kwartszand kopen?
( ik hoorde al iemand zeggen dat je ook met katte grid wat grovere structuur kunt creëren maar is dat wel zo?? :roll: valt dat qua (chemische)reactie wel te mengen?
ik hoor t graag!!
gr
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Kwarts (silicium) zand is in enkele korreldiktes verkrijgbaar. Het wordt meestal als decoratie- of vulzand gebruikt.
Ik zou expirimenteren met kwartszand + gewone muurverf afraden: u mist een lijmbindmiddel. U kunt natuurlijk celluloselijm ( behangplaksel) door de muurverf mengen. Al met al een heel gedoe en vrij duur:

Iedere bouwmarkt kan u structuurverf of korrelpasta leveren die u met een schuimplastic structuurroller op kunt brengen. Bent u voor een relatief goedkoopbedrag een korrelstruktuurmuur rijker.
 

Me

  • #3
Thx,
we hebben inderdaad gewoon een grove structuur roller gebruikt en wat "ruimer" opgezet voor een groter effect! is heel goeg gelukt :D
gr,
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu