Welke binnenlak?

Marcello30

  • #1
Goedemorgen,

Ik zit te twijfelen over welke binnenlak te kiezen voor kozijnen en draairamen, straks ook deuren. Sikkens Rubbol BL Satura of BL Rezisto? Wat ik al las is Satura makkelijker om te verwerken door de langere open tijd maar Rezisto is weer huidvetresistent. Iemand ervaring met beide of één van bovengenoemde? Alvast bedankt voor jullie tips.

Mvg, Marcel
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Als u iedereen die hiermee in aanraking komt deurklinken /raamopeners leert te gebruiken ipv handen heeft u voor draairamen geen huidresistente lak nodig. Vetresistent zou wel voor bijvoorbeeld trapleuningen nuttig zijn. Kwestie van wat is waar nodig.
 

Marcello30

  • #3
Ik wil stap voor stap gehele houtwerk doen in huis, dus wordt zo voor de kozijnen als voor de deuren gebruikt. Is het wel verstandig om voor de deuren rezisto pakken en voor de kozijnen satura of beter overal één soort van lak gebruiken? Qua kwaliteit is dat geen groot verschil geloof ik maar voor mij als geen vakman is misschien Satura wel beter door de langere open tijd.
 

Fmrama

  • #4
Ik heb merknaam verwijderd, mod. gebruikt voor de kozijnen en deuren. Voor de kozijnen was het voor mij heel goed te verwerken. Met de deuren(vlakke opbouw) had ik wel wat problemen met de opentijd. Het resultaat was bij mij niet echt geweldig, Ik heb de deur daarna afgeschuurd en opnieuw gedaan. Ik heb er een verdunner (F..) bij gedaan die de opentijd verlengt. Ik hoor de vakman nu al zeggen…’overbodig’…maar voor mij gaf het een heel goed en strak resultaat.
Nog een tip: zorg dat de deur helemaal glad is. Zonder schuurkrasjes. Ik heb tussen de grondlaag en deklaag alleen met schuursponsje geschuurd.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Marcello30

  • #5
Bedankt voor je antwoord Fmrama. Dan ga ik waarschijnlijk toch liever voor satura door de langere open tijd. We hebben best grote ramen dus het wordt voor mij iets makkelijker om satura te gebruiken. Misschien is dan grondlaag en één aflak laag voldoende.
 

Fmrama

  • #6
Succes met de klus! :prima:
 

Marcello30

  • #7
Bedankt :) Mag ik nog vragen, welke schuurspons heb jij gebruikt tussen de lagen? En welke korrel?
 

Fmrama

  • #8
Ik gebruikte de reguliere huishoud sponsjes die je voor 1 euro bij de appie kunt krijgen. Met die groene achterkant. Dus eigenlijk niks speciaals.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu