Kwartslag trap begane grond vervangen

PP afvoer

  • #1
Ik wil de kwartslag trap op de begane grond laten vervangen door een nieuwe hardhouten trap, ongeveer zelfde model.
In de voorbereiding hierop vraag ik me af wat er bij komt kijken. Op de 1e verdieping is een halfslags trap aanwezig. De spil van deze trap rust op de spil van de trap naar de begane grond. Wil ik de laatste trap vervangen dan moet die bovenste trap ondersteund worden op de spil. Verder lijkt het erop dat de spillen aan elkaar vast zitten (met deuvels oid?).
Deze vraag omdat ik natuurlijk ook kan kiezen om de onderste trap zelf te verwijderen zodat een bedrijf de nieuwe direct kan plaatsen. Maar dat lijkt me dus niet zo handig vanwege het risico dat de bovenste trap verzakt bij het weghalen van de spil. Of natuurlijk de spil laten staan en de borden/treden alvast verwijderen. Bijgevoegd twee foto's van de spil overgang. Graag wat advies.

20220820_120544.jpg 20220820_120524.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat een hoop werk. Waarom wil je de trap vervangen?

De bovenste trap zal inderdaad ondersteund moeten worden. Als je hem in tussentijd nog wilt gebruiken moet die ondersteuning stevig en stabiel genoeg zijn.
 

PP afvoer

  • #3
Er komt een nieuwe mooie hardhouten trap in die niet wordt geschilderd maar alleen gevernisd. Onder de trap in de woonkamer worden uitschuifkasten gemaakt en een soort bar met drankkoeler :cool: Daarom moet alles er wel netjes uitzien.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu