Kwaaitaal vloer met pur isolisatie?

Jonasvsl

  • #1
We wonen in een huis met een kwaaitaalvloer. De vorige bewoners hebben hier iets aan laten repareren, nu ben ik benieuwd wat hier precies gedaan is. Op websites van bedrijven die reparaties uitvoeren kan ik deze vorm van repareren niet terugvinden.

Het lijken lange opzet stukken op de uitstekende delen van de kwaaitaalvloer, opgevuld met pur schuim. Weet iemand wat hier precies is gedaan en wat de verwachte levensduur van een dergelijke oplossing is? Mogelijk is een oplossing die 10 jaar (of langer geleden) werd toegepast.

IMG-2779.jpg
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
ik denk dat die pur alleen is gebruikt als afdichting dat grijze spul is waarschijnlijk een soort injectie mortel maar de renovatie methode op zich is mij niet bekend
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Hebben de vorige bewoners geen informatie achtergelaten hierover? Dat zou normaal gesproken vanwege de garantie wel moeten.

Als dat er niet is, zou ik de vloer opnieuw laten inspecteren door een bouwkundig bureau wat hier in is gespecialiseerd.

Daarna meteen het isoleren van de vloer op de planning zetten :idea:
Behalve voor je comfort en energierekening is dat ook gunstig voor de levensduur van de vloer.
 

Jonasvsl

  • #4
De vorige bewoners hebben we helaas geen contact gegevens meer van anders had ik hen natuurlijk benaderd. Het enige wat ik nog weet is dat er bij de overdracht over gesproken is maar de documenten hebben we niet (meer?).

Denk dat je gelijk hebt dat een bureau inschakelen de beste optie is, wel prijzig (275 EUR)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu