Kurk of marmoleum/linoleum

Rijnberg

  • #1
Beste klussers,

Ik twijfel al heel lang over kurk of marmoleum beiden in klikvariant vanwege het gemak om te leggen. betreft drie aspecten: krasvast, duurzaamheid en geluid.

Kurk krijgt punten vanwege het comfor en de accoustische eigenschappen (het is stil met lopen en ook als er dingen op vallen) en marmoleum krijgt punten omdat het naar mijn idee langer mee gaat en krasvaster is (minder snel beschadiging bij het schuiven van eetkamerstoelen).

Klopt dat? Zijn er alternatieven in klikvariant die krasvast en comfortabel en geluidsvriendelijk zijn?

Art
 

Norma

  • #2
Ik ben zelf fan van beide vloeren en heb met beide goede ervaringen. Ik heb wel beide vloeren verlijmd gebruikt, maar de toplaag zal niet veel verschillen met de klikvariant.

Kurk: warme uitstraling, comfortabel en geluiddempend en iets minder glad dan marmoleum ook als je heel gladde kurk neemt. Als er iets opvalt zit er vrij snel een put in, ook meubels geven snel afdrukken. Zelf heb daardoor ik een aantal meubels vervangen, vooral wielen geven lelijke plekken. De putten trekken na verloop van tijd wel deels weg. Kurk is makkelijker in onderhoud.

Zelf heb ik kurk gekozen vanwege de enorme keuze in kleuren en "groftes" , maar dat geldt dacht ik niet voor de klikvariant, die is er in veel minder kleuren. Het is wel een stuk duurder dan marmoleum.

Marmoleum: Leuk voor de hal en de keuken, voor de woonkamer naar mijn smaak te "kil", net als laminaat overigens. Veel kleuren, maar voor mij zat de goede er niet bij vandaar dat ik voor kurk ben gegaan. De klikvariant heeft nog minder kleuren. Minder snel afdrukken van meubels. Meer onderhoud en meer verkleuring dan bij kurk is mijn ervaring en ik had last van loopsporen. Kan ook komen door slecht onderhoud, ik ben niet zo'n schoonmaakster :oops:

Beiden hebben dus voor en nadelen en het ligt er ook aan waar je het wilt gaan gebruiken.
 

Rijnberg

  • #3
Marmoleum meer onderhoud dan kurk :?:
Gewoon dweilen toch?

Art
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu