Oude kurkvloer verven?

Van Minnen

 • #1
In onze keuken ligt een oude kurkvloer in de kleur oranje, waar zelfs op meerdere plekken de bovenlaag afspringt, zodat het kurk zichtbaar is. De gehele keuken is aan renovatie toe, maar daar komen we door omstandigheden op korte termijn niet aan toe. Wel ergeren we ons 'oranje' aan de oude kurkvloer. Is hiervoor een tijdelijke oplossing (tot de renovatie) te bedenken? Kan zo'n vloer bijvoorbeeld in een andere kleur geverfd worden? Zijn er krasvaste lakken die redelijk wat kunnen hebben, zodat dat de laklaag er niet snel weer af springt? Of is dit geen goed idee? Uiteraard heb ik ook gezocht op het internet, maar ik ben benieuwd naar ervaring(en) en ideeen hier op het forum.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Als de laklaag eraf springt is de hechting onvoldoende en heeft het geen zin er nieuwe lak overheen te doen.
  U zou in de plaats van lak een klik pvc vloer kunnen leggen, als die maar een paar jaar hoeft te liggen is dat waarschijnlijk goedkoper dan goede lak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu