Houten vloer op kurk aanbrengen

Hans k

  • #1
Ik ben heel benieuwd naar ervaringen die er zijn met het leggen van een massieve eiken vloer rechtstreeks op een ondergrond van kurk die is verlijmd op beton afwerkvloer. Kurk is er met geen mogelijkheid uit te krijgen en lijkt mij een prima egaliserrende ondergrond. Met het schuren van de kurk en het aanbrengen van een PU lijm zou het moeten kunnen volgens de vloerenman. Alleen referenties kan hij niet oplepelen.
Ik sta er nu nog sceptisch tegenover omdat ik bang ben dat de vloer bij werking los komt van de kurk danwel dat het hout gaat scheuren.

Advies is zeer welkom.

dikte van de planken is 20 mm en de breedte 15 cm
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Ik denk dat de ondervloer op zich prima is.maar je krijgt een massieve vloer en die kan nog behoorlijk kan werken,misschien zou je nog eens kunnen informeren bij een andere vloerenman 2 weten meer als een .als de vloer vlak is zou ik hem ook niet schuren als je de vloer lijmt op de ondervloer kan ie dus ook niet werken
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
als je de vloer lijmt op de ondervloer kan ie dus ook niet werken
Vreemde manier om de werking van hout tegen te gaan, gewoon lijmen en het hout werkt niet meer, onmiddellijk patent op aanvragen zou ik zeggen.
Hout werkt altijd, ook na duizend jaar nog.

Waarom kan de eiken vloer niet zwevend gelegd worden ?
 

Hans k

  • #4
Zwevend lijkt mij niks. klinkt erg hol en je hebt een behoorlijk beschikbare hoogte nodig en die heb ik niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu