Kunststof deurkozijn omdraaien

Flo-w

 • #1
Ik zou graag mijn kunststof deurkozijn willen omdraaien, zodat deze naar buiten toe opengaat.
Het zit vastgemetseld aan de muur.

Hoe krijg ik deze het beste los?
Hoe kan ik de kozijnen weer vastkrijgen aan de muur en waarmee maak ik de muur ook weer netjes dicht??

Alvast hardstikke bedankt voor jullie hulp en uiteraard zijn elke andere handige tips meer dan welkom!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Erstas

  • #2
  Gaat het hier om de voordeur??

  Als dat zo is, waarom wil je hem dan omdraaien? Als er iemand aan de deur staat en je maakt open krijgt ie eerst de deur tegen zijn neus voordat ie naar binnen kan.

  Nadat je de deur eruit hebt genomen snij je de kit naden los met een stanleymes (uitschuifbare, zodat je volledig erdoor snijdt) en daarna draai je de schroeven los.
  Nu haal je het kozijn eruit. Misschien dat je een andere dorpel moet leggen.
  Plaats het kozijn waterpas terug en schroef vast. Naden weer afkitten met zuurvrije (neutrale) kit.

  Groeten,

  erwin
   

  EdP

  • #3
  Puntje qua beveiliging: als de scharnierpinnen aan de buitenzijde zitten, zorg er dan wel voor dat je ze er niet simpelweg uit kunt tikken om zonder sleutel binnen te kunnen komen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Een voordeur van een woning mag niet naar buiten draaien.
   

  Pepjo

  • #5
  @ Jan : dat heb ik me nou al een tijdje lopen afvragen. Waarom niet ? ( afgezien van die pijnlijke neus). Staat dit in het bouwbesluit en zo ja wat is de reden ?

  Ons huis ligt wat meters van de straat en er is dus weinig kans dat ik met het openen van mijn deur iemand van z'n fiets mep. Kan ik hem dan toch naar buiten laten openen, omdat m'n halletje zo ondiep is ?
   

  Willem.S

  Specialist Hout/Bouw
  • #6
  Ik denk dat dat ook met beleefdheid te maken heeft; je stuurt de gast van jouw huis niet weg om de deur te kunnen openen.

  Bij garagedeuren ben je verplicht om -als deze direct aan de stoep staat- deze niet buiten de gevel te laten openen, dit om inderdaad niet een kindje van z'n fietsje te meppen.

  Een binnendraaiende deur heeft natuurlijk wel een andere afwatering dan een buitendraaiende. Kijk dus wel of je een afwatering naar buiten kan creëren, inkl. een e.v.t. lekdorpel.

  w.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Ik heb het in het verleden ergens gelezen maar ik kan het in het bouwbesluit niet zo snel terugvinden, ik meen me te herinneren dat het ook met uniformiteit en met veiligheid te maken heeft, hulpverleners treffen daardoor overal dezelfde situatie aan.

  Natuurlijk heeft het ook te maken met de buren, stel je voor zeg dat die een anderssluitende deur hebben, Nederland zou te klein worden en het is al zo klein :P
   

  Pepjo

  • #8
  Daar staat tegenover dat in gebouwen met een publieke functie de deuren verplicht naar buiten moeten openen vanwege de vluchtweg bij calamiteiten.

  Als ik nou gewoon zeg dat ik héél veel bezoek ontvang ? :D
   

  Flo-w

  • #9
  Het gaat om een slaapkamerdeur
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Mooi op tijd met de informatie :(
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu