Kunststof badkamer deurkozijn omdraaien

MLK33

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een huis gekocht uit '83 waarin in de badkamer een kunststof deurkozijn met kunststof deur zit. Omdat deze naar de badkamer naar binnen draait en dat ruimte verlies geeft, zou ik deze deur graag om willen draaien. Nu denk ik dat het mogelijk is het gehele kozijn om te draaien.
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Ik kan vanalles vinden over metalen of houten kozijnen, maar niet echt iets over kunststof kozijnen omdraaien.

Alvast bedankt!
 

Rob smeets

  • #2
Waarschijnlijk is dit kozijn achteraf geplaatst (na het metselen/lijmen van de muren) en moet je dus ergens ankers terug kunnen vinden. Misschien zijn die bedekt met een dop o.i.d. Als dit niet het geval is zit het bevestigd met metalen strippen of hoekijzers. In dat geval kom je die tegen wanneer je met een ijzerzaag langs het kozijn naar beneden zaagt. Dit gaat het beste met een reciprozaag.

Met terugplaatsen goed controleren of de stijlen allebei in het lood staan, het kozijn haaks is en tijdelijk een dwarslat monteren in het midden en beneden zodat de dagmaten niet veranderen tijdens bevestigen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu