Kunstof Dakramen Plaatsen op 2 Verschillende Daksoorten

DjDjero

  • #1
Hoi,

Ik heb recentelijk via Marktplaats een tiental dakramen gekocht. Betreft een Nederlands merk, type Purilan Euro. Deze wil ik zelf gaan plaatsen. Mijn huis heeft een oud deel, en een aanbouw. Het oude deel heeft een sporenkap met asbest dakbeschot, en Frankfurter dakpannen op een lat-op-lat panlatconstructie (uiteraard). De aanbouw heeft jaren 70 dakpanelen/dakbeschot (Geimpregneerd spaanplaat - Piepschuim - Spaanplaat) met ook daarop lat-op-lat panlatten met dezelfde pannen.

Bij het product zijn online installatiehandleidingen te vinden. Deze leveren bij mij echter enkele vragen op, hopelijk kunnen jullie mij hulp bieden.Ik heb er geen inlegstukken bij, daarom wil ik graag loodvervanger gebruiken van dezelfde fabrikant (.. Flex)


1. Moet ik het dakraam 'zwevend' (1 panlat dikte) aanbrengen of moet deze vlak op het dakbeschot worden gemonteerd? Volgens de detailtekening bij 2A word hij zwevend aangebracht, maar dat brengt me weer tot de vraag; Hoe wordt de luchtdichtheid/afdichting ten opzichte van het dakbeschot verzorgd? Aangezien de fabrikant ook voorschrijft geen PUR-schuim te gebruiken.
2. Wat is de functie van de 'vullat' waarover wordt gesproken? Aangezien het dakraam op de flexibele loodvervanger én de vullat komt te liggen, zal het dakraam aan de zijkanten niet meer op gelijke hoogte liggen als de horizontale panlatten waardoor het vastklemmen met de beugels niet meer mogelijk is.. Ik denk dat ik iets over het hoofd zie. Kan iemand mij helpen?
 

Infine

  • #2
Het dakraam moet inderdaad zwevend gemonteerd worden op de panlatten, niet direct op het dakbeschot.
Je zaagt daarbij de exacte maat van het dakraam in de dakbeschot. De gootstukken vallen van buiten gezien buiten je gezaagde gat. Dakraam moet precies in het gat passen. Eventuele kieren kunnen gewoon met pur afgewerkt worden.

Die vullat is er volgens mij enkel voor dat de ubiflex netjes over de pannen kan worden geklopt zonder 'zinker' zodat het water daar niet blijft staan.

Dat zal je in het werk moeten bepalen. Als je pan laag genoeg is zal het niet eens nodig zijn.
Mocht het wel nodig zijn dan kun je zijdelings en bovenaan eventueel ook een vullat plaatsen zodat je dakraam niet schuin ligt t.o.v. het dakbeschot.
 

DjDjero

  • #3
Je wilt dus zeggen, dat de vullat wordt aangebracht zodat het laagste punt van de ..Flex flap boven het hoogste punt van de onderliggende dakpan komt zodat er geen water blijft staan in de bolling van de flap?
 

Infine

  • #4
Nee, die ubiflex is gewoon recht voordat jij hem hebt geklopt. Als deze recht zit moet deze ongeveer gelijk zitten met de helft van hoogte van de pan. Maar dat wijst zich vanzelf.
Zorg er in ieder geval niet voor dat je dakraam te laag ligt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu