Kruipruimte isolatie met piepschuim

Matheos

  • #1
Ik ben al een tijdje bezig mijzelf te orienteren over het isoleren van onze kruipruimte. Dit kan ik laten doen, maar zelf heb ik ook 2 handen die ik wel eens kan laten wapperen.

Er zijn veel opties; schelpen, chips en een soort schuim wat tegen de ondervloer word aangespoten. Maar geen van alle vind ik handig zelf te verwerken.

Zelf zou ik bijvoorbeeld een paar cm dikke piepschuim platen willen neerleggen, en deze met duktape dichttapen, en om het helemaal dampdicht te krijgen, een laag zeil eroverheen. Lijkt mij flink te isoleren???

Maar nergens zie ik iemand dat doen... Is het soms een gek idee??
 

Fiesiekus

  • #2
JA, want als de kruipruimte goed wordt geventileerd, isoleer je daarmee de bodem, maar niet de vloer. Plak die platen maar tegen de onderkant van de vloer; dat heeft effect.
 

Matheos

  • #3
Dank, alleen word dat lastig. Er lopen waterleidingen, verwarmingsleidingen, afvoeren, kabels etc. aan de onderkant van de vloer. Dat word erg lastig om dat dicht te maken.

Het princiepe lijkt mij hetzelfde als men de kruipruimte vol spuit met chips. Dan bedek je namenlijk ook de grond, maar niet de vloer van je woning. Maar omdat ik niet veel zin heb om telkens als ik beneden moet zijn, door een ballebak van opgespoten chips te kruipen, leek mij netjes gelegde piepschuimplaten een betere optie??
 

MvanV

  • #4
Ik heb het gedaan, platen op de bodem, en het werkt heel behoorlijk. De vloer is stukken warmer nu, het huis blijft warmer snachts en het huis bovendien droger omdat er geen vocht meer uit het zand in de kruipruimte verdampt.

Piepschuim tegen de onderkant van de vloer zelf omhoogplakken is gevaarlijk: er mag dan geen dampdicht iets bovenop (vinyl, zeil, laminaat met schuimfolie) er boven op anders kan de vloer gaan rotten.
In dat geval moet je ze "hangend"monteren, zodat er een luchtlaag onder zit zodat vocht uit de vloer kan dampen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu