Kruipruimte: Controle/vervangen houten balken, uitgraven voor HR parels/chips

Chrissiey2

 • #1
Hallo allemaal :)
Over 1,5 maand krijgen wij de sleutel voor ons nieuwe huis. Het is een oud huis uit 1905. Nu laten wij een nieuwe houten vloer plaatsen. Er zit momenteel ook een houten vloer op(grenen) maar deze vinden wij niet mooi dus laten wij daarom vervangen. Voordat de nieuwe vloer geplaatst wordt halen we alles eruit om ook bij de kruipruimte te kunnen kijken voor o.a. verrote oude balken en eventuele zwammen/schimmels. We willen eventuele balken vervangen. We hebben ook gekeken naar verschillende isolatie ivm de woning dat niet heeft. We kwamen uit op parels of chips. Dit ivm de kruipruimte erg laag is, we weinig budget hebben en we weinig tijd hebben. Nu is de kruipruimte op sommige plekken ongeveer maar 20 cm hoog. Dit willen we ongeveer naar 40-50 cm hoogte uitgraven zodat de parels/chips erin kunnen. Het zand zouden we op een plek kwijt kunnen en met een container kunnen afvoeren

Onze vraag is of jullie denken dat het uitgraven hiervan goed te doen is (betreft het aantal cm)? Overige tips over dit/ons plan zijn ook welkom :)

Groetjes
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • plezierklusser

  • #2
  Gefeliciteerd met jullie aankoop!
  Het is handig om de kruipruimte wel toegankelijk te houden indien mogelijk. Ook zijn parels/chips niet de beste optie voor vloerisolatie, dus misschien wil je dit plan nog herzien. Misschien loont het zelfs een compleet nieuwe geïsoleerde betonnen vloer te laten plaatsen.
  Stapsgewijs uitgraven is vast goed te doen, maar houd wel rekening met de fundering en de stevigheid daarvan. Er zijn ook bedrijven die zand zuigen, die zuigen het er met een slang zo uit, precies voor dit soort gevallen.
   

  Chrissiey2

  • #3
  Bedankt voor je bericht!
  We hebben aangegeven bij de vloerenspecialist of ze luiken willen maken zodat we er altijd bij kunnen. We kunnen nu niet alles zien, ivm een aantal betonnen funderingen/balken. Het liefst zouden we inderdaad beton willen storten, maar dat kost een hoop geld wat we op dit moment niet hebben, dus willen we het op deze manier proberen.

  Nogmaals bedankt :)
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
  Een houten vloer moet geventileerd worden aan de onderzijde, dit doe je met buitenlucht.
  Dus parels of chips op het zand voegen weinig toe aan de isolatie waarde van de vloer.
  Advies: isoleer goed. Als het budget niet voldoende is, bespaar dan nu op de afwerking en niet op de onderconstructie.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Als je de vloer er uithaalt ga dan voor een droge renovatie vloer in plaats van hout.
  de isolatie daarvan is vele malen beter en je krijgt ook geen losse kunststof rommel onder de vloer.
  (lees je even in over micro plastic dat soort spul is m.i. over een jaar of 10 ernstige vervuiling)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu