Krijg oude kraan niet los

Intheoldstorm

 • #1
Met goede moed begon ik aan een projectje, waarin onze keukenkraan wilde vervangen met een nieuwe, maar zoals bij zoveel projecten merk ik dat het verwijderen van de vorige kraan lastiger is dan het installeren van een nieuwe.

Op de foto zien jullie de situatie: een enorme messing schroef, die naar een zwarte klem loopt. In deze zwarte klem lijkt weer een ander messing ding te zitten die in de bout geschroefd lijkt. Daarnaast zitten de twee leidingen, die het onmogelijk maken om het grote zwarte ding te verplaatsen.

Het enige dat ik me kan bedenken is dat het mogelijk moet zijn om de leidingen uit de kraan te draaien, maar tot nu toe heb ik geen succes, en durf ik niks te forceren, want straks hebben we helemaal geen kraan meer :(

Heeft iemand ervaring met deze situatie? Ik ben ten einde raad, en sta op het punt het maar op te geven.

IMG20221015143114.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Auto-Geen

  • #2
  Als je de uitloop eraf haal, kan je dan de schroef vanaf de bovenkant niet los schroeven?
   

  Intheoldstorm

  • #3
  Ik heb hem eraf gehaald... En... Misschien? Moet ik hier nu met zo'n hele lange hexagonale sleutel in?

  IMG20221015154501.jpg
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  je moet dat bovenstukje er afdraaien met inbus en daar onder zit dan de bout die je los draaid zodat je kraan er af kunt pakken.
  zie tekening
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu