Krassen in glas verwijderen

Hharbers

  • #1
In een van de hr ++ ruiten in kozijn van onze nieuwe dakkapel heeft krassen. Bij schuurwerk met roterende schuurmachine per ongeluk met schuurmachine tegen ruit aan getikt. Nu zitten er midde op de ruit een matte plek van ca 1x2 cm met hele fijne krasjes.

Mijn glasverzekering vergoed waarschijnlijk nieuwe ruit maar heb eigen risico en het werk om schilderwerk aan glaslat bij te werken heb ik niet zo'n trek in
Kun je zoiets er uit polijsten? Lees online over microvezeldoekje en tandpasta maar heb ook geen zin om het nu erger te maken
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik zou dan voor speciaal polijstmiddel voor glas gaan... Er zijn ook gespecialiseerde bedrijven. Vraag eens een offerte, dan weet je wat het kost.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #3
Ik had een schoonvader die het wel makkelijk vond om de glaslatten te schuren met een schuurpapiertje om een klosje en dan langs het glas te schuren :?
Maar inderdaad zoals Walker aangeeft is er speciaal polijstmiddel voor glas.
De krassen krijg je er niet mee weg maar de matte plekken in het glas worden wel weer glanzend zodat je de krassen nauwelijks meer ziet.
Ik heb dit gewoon bij de schilder opgehaald en kreeg wat roze poeder mee in een envelop.
Wat poeder op een natte doek en dan over de plekken wrijven waar de krassen zitten tot je ze niet of nauwelijks meer ziet.

Midden op de ruit werkt overigens wel een heel stuk makkelijker dan langs de randjes.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu