Kranen kopen in duitsland..

Scraby20

  • #1
Hallo,

Ik wil een kraan kopen in duitsland maar nou staat er bij de specificatie alleen voor hogedrukboilers...... Ik heb gewoon een Cv ketel kan dee hier wel gewoon op dan??

alvast bedankt,

gr mark
 

Lisa200

  • #2
Link verwijderd, reclame maken is hier verboden, mod.

Dus helemaal naar duitsland hoeft niet
 

Kaajee

  • #3
Ten eerste is dit niet de bedoeling en ten tweede wil ie hem uit Duitsland waarschijnlijk omdat ze daar veel goedkoper zijn. Vast goedkoper dan de shop waar jij naar verwijst; een eerste simpele (vergelijkings) zoektocht gaf aan al aan dat de kranen bij jullie veel duurder zijn dan elders.........
(bijv. model Astra: 25-30% goedkoper, en dat was gewoon ook een shop in NL btw)
 

Xr8

  • #4
Wellicht is dit een speciale kraan welke direct als inlaatcombinatie toegepast wordt. Dit komt bij boilers wel vaker voor.

Je loopt dan het risico dat de kraan gaat druppen ipv je inlaatcombinatie is mijn idee. Afhankelijk van welke eerder open gaat. Een inlaatcombinatie gaat normaliter bij 8 bar open.

Succes.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #5
Scraby20 schreef:
Hallo,

Ik wil een kraan kopen in duitsland maar nou staat er bij de specificatie alleen voor hogedrukboilers...... Ik heb gewoon een Cv ketel kan dee hier wel gewoon op dan??

alvast bedankt,

gr mark

met een hoge druk boiler word niets meer en niets minder bedoeld dan een boiler of cv ketel welke voorzien zijn van een beveiliging (inlaatcombinatie 8 bar).
de zogenaamde lagedruk kranen zijn de kranen die altijd blijven lekken hier zit namelijk de inlaatcombinatie in verwerkt.
Weet natuurlijk niet wat voor kraan je wilt gaan kopen bad douche thermostaat of zo.

maar als je het niet vertrouwd daan kijk je even naar de minimale volumestroom waar je cv ketel op functioneert. dit staat in de gebruiks of technische docu onder de noemer min. tapdebiet meestal in l/s.
vergelijk deze waarde met de minimum volumestroom van de kraan en is de volumestroom kleiner dan op je ketel staat dan kan het gewoon.

john
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu