Kraantje voor wasmachine lekt.

David2

 • #1
Hallo, sinds jaar en dag lekt het een beetje rond het kraantje waar mijn wasmachine op is aangesloten voor de watertoevoer. Ik dacht eerst dat het door kalk kwam waardoor water sijpelt tussen slanguiteinde en kraanmond. Maar dat is dus niet het geval. Het blijkt dat het kraantje zelf lekt. Hoe vast ik em ook dichtdraai of losjes dichtdraai, hij blijft druppelen (1 op 5 sec.)

Wat nog raarder is, niet alleen bij de kraanmond, maar ook bij de "keel" onderaan de kraan zie ik een klein plastic rondje met uitsnede (zoals de filter voor in de wastafel in de keuken om kleinigheid tegen tehouden bij het wegspoelen) vandaaruit druppelt het ook! Wat is dit voor iets?
Ik kan het niet goed zien nu het donker is of het een versiering is of dat het wellicht ergens voor dient.
Wie o wie weet hier wellicht meer van?

Ik kan ook niet goed zien hoe ik de kraan moet demonteren als ik het wellicht moet vervangen. :?:
 

Fiesiekus

 • #2
Het is de beluchter die een beetje lekt. Misschien kan je de kraan verwijderen en 'm schoonmaken? In 1 x vervangen is meest safe.
 

David2

 • #3
Ah dat stelt mij al meer gerust. Er rest een probleem. Hoe krijg ik dat kraantje losgekoppeld want het lijkt wel vastgelast :/
Ik zal morgen wel weer kijken nu gaat dat wat lastig. Ik heb helaas ook geen camera. Zijn er bepaalde dingen waar ik op moet letten om te zien hoe dat krantje losgekoppelt dient te worden?
 

Toon

 • #4
Zet de hoofdkraan dicht!
 

David2

 • #5
Ja dat wist ik al. Evengoed bedankt hoor voor de opmerking, je weet maar nooit! :P
Wat ik meer bedoelde is, waar moet op letten om te zien hoe ik dit kraantje kan loskoppelen, is er ergens een tutorial met tekening? Heb namelijk nog nooit zelf kraantjes gedemonteerd en weet niet hoe ze in mekaar steken.
 

Fiesiekus

 • #6
Kan je een camera lenen en een foto hier plaatsen? Wij weten veel (ik niet, anderen wel) maar zijn niet helderziende en kunnen dus ook niet uitleggen hoe jij te werk moet gaan als we geen idee hebben hoe de kraan er eigenlijk uitziet.
 

Toon

 • #7
Zit waarschijnlijk gewoon in een muurplaat geschroefd, dus linksom draaien.
 

David2

 • #8
Hai! Bedankt voor de reacties.

Het kraantje is vervangen en heb daarbij uiteraard witte tape gebruikt om dat nieuwe kraantje te bevestigen.

Nu mijn laatste vraagje: Moet ik ook van dat witte tape gebruiken voor tussen de kraanmond en dat slangetje dat naar de wasmachine loopt?

Bedankt.
 

Fiesiekus

 • #9
Neen. Die nieuwe aansluiting: = lekdicht?
 

David2

 • #10
Ehm.. dat kraantje dat ik heb vervangen met een nieuwe, die is goed gemonteerd. Het lekt niet en is bevestigd met dat witte tape tussen leiding en kraantje. Nu is mijn vraag of ik dat slangetje dat naar de wasmachine loopt, of er ook tape tussen mond van het kraantje en slang in moet zitten.

Dank
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #11
Nee, er zit een rubber ring in voor de afdichting.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu