Kraantje vervangen in een lastig hoekje

Cornelis

  • #1


Dit stopkraantje wil ik graag vervangen want hij lekt langs de spindel. Repareren lukt me niet, ik krijg hem niet ver genoeg uit elkaar.

Maar hoe doe ik dat in zo'n krap hoekje?

Ten eerste, hoe zaag ik de leidingen door? Er is geen plek voor ook maar een klein zaagbeugeltje. En een slijptol zie ik ook niet zitten met een gasbuis links en die PVC elektra pijpen er achter.

En ten tweede, hoe krijg ik er dan weer een nieuw kraantje tussen? Het zal met knelkoppelingen moeten gebeuren. Bestaan die ook in een overschuif uitvoering zoals je bij CV leidingen kan kopen?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
In principe zou je gewoon het binnenwerk kunnen vervangen.
Even een paar keer met wat kruipolie inspuiten en laten inwerken en dan met een goed passende sleutel op het vierkante stuk los draaien.
 

Cornelis

  • #3
Ja die had ik al los. En vervangen zou inderdaad het makkelijkste zijn. Maar het is een oud kraantje en bij de bouwmarkt hadden ze die maat niet. Is dat nog wel ergens te koop dan? Ik ben niet zo thuis in loodgieters land..
 

Cornelis

  • #4
Probleem opgelost! Ik was op het verkeerde been gezet doordat in de bouwmarkt de goede kraanbovendelen in de verkeerde bakjes en zakjes zaten.

Maar ik heb de goede nu gevonden en alles is weer lekdicht.

Bedankt Frank.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu