Kraan met terugslagklep nodig?

Jasd

  • #1
Ik heb sinds een aantal dagen een wasmachine in mijn appartement. Sindsdien heb ik het gevoel dat het kraanwater anders smaakt, maar misschien zit dit gewoon tussen mijn oren. De situatie is als volgt:


Deze kraan zit in een keukenkast, de wasmachine staat in de kast ernaast. Er zaten gaten in de kast waaruit ik heb afgeleid dat de vorige bewoners de wasmachine ook op deze manier hebben aangesloten en ook de installateur vond het er normaal uit zien. Aangezien dit niet echt lijkt op een wasmachinekraan heb ik het nagevraagd bij de Brico, de medewerker wist mij te vertellen dat een aparte kraan met terugslagklep niet nodig is omdat ik een aanvoerslang met waterslot heb, dat zou al voorkomen dat er water terugloopt in de leiding.

Aangezien ik als student zonder enige kennis van loodgieterij nog steeds mijn twijfels heb hoop ik dat iemand mij hier meer duidelijkheid kan geven :?

Mocht het nog belangrijk zijn om te weten; het appartement is op de tweede verdieping en heeft een eigen watermeter op de begane grond.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
  • #2
Ziet er niet uit als een Nederlandse installatie, maar in Nederland is een kraan met keerklep verplicht.
Hoe dat in een eventueel ander land zit weet ik niet.
 

Jasd

  • #3
Bedankt voor de reactie, ik woon in België en daar schijnt alleen een keerklep voor de watermeter verplicht te zijn. Ik ben zelf ook Nederlands en vind het daarom nog wat verwarrender.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U kunt de wasmachinekraan vervangen door eentje met keerklep, terugstromen van water is dan uitgesloten.
Het komt niet vaak voor maar het waterslot kan ook haperen.
Wat de smaak betreft zou ik me geen zorgen maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu