Kozijnen later plaatsen

Jasonwestenburg

 • #1
Goedenavond dames en heren,

Ik heb uw hulp nodig met het volgende probleem. Wij hebben plannen om een vakantiehuis in Suriname te bouwen. Gelet op de kosten ga ik heel veel zaken met behulp van inhuurkrachten zelf doen, waardoor de bouw ongeveer twee tot drie jaren gaat duren.In Suriname en elders in de wereld uiteraard, is het de gewoonte om tijdens het metselen de kozijnen aan te brengen.Omdat de bouw ongeveer drie jaren gaat duren worden deze kozijnen gedurende deze tijd aan weersinvloeden blootgesteld, waardoor de kans groot is dat ze gaan rotten of krom trekken. Is het mogelijk en verstandig om tijdelijke kozijnen aan te brengen en deze later, wanneer de deuren en ramen geplaatst worden te vervangen voor andere kozijnen?

Uw tips en reacties zijn van harte welkom.

Alvast bedankt daarvoor!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Zorg dat je sparingen de juiste maat hebben en recht zijn. Dat kun je doen met een stelkozijn. Dit stelkozijn kun je tijdelijk dicht maken met folie, multiplex etc.

  Daarna trek je het definitieve kozijn in de sparing. In de bouw in Nederland wordt niet anders gedaan.
   

  Jasonwestenburg

  • #3
  Beste Walker,

  Bedankt voor de reactie.Hier kan ik iets mee. Mocht u nog adviezen en tips hebben, dan hoor ik ze graag.

  Jason
   

  Stimpy3

  • #4
  Je kunt natuurlijk ook kunststof kozijnen plaatsen. Die gaan niet rotten ;-)
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #5
  In NL zit er rondom DPC, dat houdt ook veel vocht tegen. Maar je kan denk ik het beste bouwen zoals ze daar gewend zijn. Nederlandse bouwmethoden in andere klimaten toepassen werkt niet altijd even goed.

  Zorg dat je de bouwtijd verkort. Vooral zo snel mogelijk wind en waterdicht.
   

  Jasonwestenburg

  • #6
  Beste Ijkenhout,

  Bedankt voor de bijdrage. Ik wil juist niet bouwen volgens de Surinaamse methode. Hun manier van bouwen stamt nog uit tig jaren geleden, met alle gevolgen van dien. Dit zeg ik niet om respectloos of denigrerend over te komen, trouwens! Een praktisch voorbeeld: eerst worden er sleuven in de grond gegraven, waarna er wapening wordt aangebracht en tenslotte wordt de fundering rechtstreeks op de grond gestort. Na 1 of twee dagen wordt begonnen met metselen tot het maaiveld.Vervolgens wordt er een raaplaag van specie aangebracht, welke daarna behandeld wordt met teer. De teer dient om vocht tegen te houden. Je raadt het al, al snel treden er vochtproblemen op!! Omdat ik lering hieruit getrokken heb, gebruik ik straks bij het metselen DPC-folie.
  Het loont dus echt om de manier van bouwen van 'de Nederlanders' over de nemen. Niet voor niets staan vele gebouwen die tijdens het koloniale tijdperk gebouwd zijn nog steeds fier overeind.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu