Kozijnen deur verven, hoe aan te pakken

Zargo

  • #1
Beste Mensen,

Ik als leek op het gebied van verven wil toch jullie advies vragen. Ik ben van plan om de kozijnen van de deur een ander kleurtje te geven. Op dit moment heeft ie een andere kleur. Wat is nou de beste aanpak, eerst schuren? Moet ik al die hoeken langs om het verf geheel eraf te halen? Moet ik vervolgens eerst alkyd grondverf gebruiken en vervolgens normaal alkydverf (zijdeglans bijv?). Graag jullie advies (stappenplan).

Alvast bedankt
 

Xxmushuxx

  • #2
Schuren moet altijd. Je hebt volgens mij wel verf waarbij het niet hoeft maar of dat werkt: ik weet het niet. Misschien heeft iemand hier ervaring mee, maar ik niet.

Doordat je schuurt maak je de ondergrond ruw waardoor de verf beter hecht. Dus schuren is echt aan het raden. Hoe beter je schuurt hoe mooier het resultaat wordt.

Grondverf is alleen aan te raden als je het hout helemaal kaal maakt of met je met nieuw hout werkt. Na het schuren de boel goed stof en vet vrij maken en daarna de gewenste kleur er op brengen. Eventueel in twee keer met daar tussen een keer licht opschuren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Voor en na het schuren ontvetten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu