Deuren en deurkozijnen ontverven

Tomw

  • #1
We zijn hier bezig een aantal binnendeuren te ontverven, dat is natuurlijk een hele klus. Nu vroegen we ons af hoe dat het gemakkelijkst gaat?
Eerste hebben we de oude verflaag zoveel mogelijk verwijderd met een verfbrander, maar nu blijft nog een vieze groenachtige laag over, die moeilijk weg te krijgen is. We proberen verder te doen met afbijtmiddel en schuren maar dat lukt nie zo goed, vooral in de hoekjes krijgen we het er niet uit. Iemand een idee hoe het gemakkelijkst zou kunnen gaan?

Graag hadden we gehad dat de deuren er zo natuurlijk mogelijk uitzien. Wat voor behandeling kunnen we de deuren het beste geven eenmaal ze mooi afgevreven zijn?

We maken gebruik van volgende schuurmachine voor de grotere vlakken:

Reclame voor schuurmachine verwijderd, mod.

Eerst zagen de deuren er zo uit, wat we niet meer mooi vonden:


Ondertussen zijn de deuren al zo:


Moeilijke hoekjes:


Deurkozijnen zijn niet makkelijk te kuisen wegens afrondingen en diepe groeven. Onderaan is stukje van scharnier zichtbaar:
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #2
Ik denk dat je de combinatie verfafbijt + staalwol eens moet proberen. Leg de verfabijt goed dik op de verfrestanten, laat een kwartiertje inwerken en probeer dan te reinigen met behulp van staalwol (doe handschoenen aan!). Wrijf steeds in de richting van de nerven. De eventuele laatste restjes kan je nog verwijderen met staalwol en aceton.

Afwerken met boenwas lijkt mij de meest authentieke uitstraling.
 

Tomw

  • #3
Bedankt voor de informatie mwdecor, we gaan da es proberen.
Maar meer reacties zijn steeds welkom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu