Plinten zelfde kleur als deuren/kozijnen?

Julia80

  • #1
Onze plinten zijn in het verleden meegesaust met de muur en deze wil ik gaan schuren en lakken. Nou vraag ik me af of het het mooist is om dezelfde kleur als de deuren en kozijnen te nemen of dat dat niet nodig is?

toelichting:
we hebben een huis uit 1950, eikenhouten vloer, heel licht grijze matlak kozijnen (net geen wit) en ensuite deuren/inbouwkast. De muur is ook licht grijs (net iets donkerder dan deuren) en past mooi bij de lakkleur. De kozijnen zijn nog de originele stalen kozijnen in zelfde kleur geverfd, maar gaan we ooit in toekomst vervangen door nog onbekend materiaal en kleur.
De plinten zou ik het mooist vinden in hoogglans wit, maar dan wordt het dus anders dan de overige lakkleur. Ook zit er een sierplint/lat op ruim twee meter hoogte wat nu in wit gesaust is (darboven is het ook wit), dus dat zou dan ook weer afwijkend zijn (want deze wil ik voorlopig niet doen kost meer tijd door de vreemde vorm die moeilijker te schuren is)

Ik ben niet zo goed in deze dingen en vraag me dus af of ik gewoon hoogglans wit zou kunnen doen voor de plinten, of dat het mooier is om dezelfde heel licht grijze kleur als de deuren en inbouwkast/ensuite te doen?

Hoop op goed advies, dank!
 

Poster

  • #2
Hallo:

Mijn keuze zou hoogglans wit zijn, steekt mooi af, en toch rustig, het springt er dan niet storend uit.
 

Julia80

  • #3
Ok dankje!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu