Kozijn rechtzetten in scheefgezakte gevel

N00bDaan

  • #1
Aloha,

Na het ophangen van een radiator keek ik eens naar het eindresultaat en toen viel me op dat de radiator scheef hing, of eigenlijk de radiator waterpas, maar de rest van het huis scheef staat.

(klik)
helaas niet meer bereikbaar

De (op de foto's) rechter gevel is aan de voorkant van het huis verzakt. Het afschot van de draagbalken is 6.1 cm over 4,5m (dit is aan de voorkant, dus worst case) en het afschot neemt af achter in het huis. De balken zijn gemakkelijk uit te vullen, zodat de radiator-vloer scheefheid is opgelost.

Het wil nu alleen zo zijn, dat de voorgevel inclusief het kozijn ook zijn verzakt. Er komt een voorzetwand tegen de voorgeven, maar ik raak in de knel bij het maken van een venterbank aangezien het kozijn dan ofwel scheef verloopt, of de vensterbank+kozijn zijn scheef t.o.v. van de radiator.

Normalitair (afschot <1 cm) zou ik ervoor kiezen om de boel optisch recht op te hangen, maar dit vind ik eigenlijk niet acceptabel op dit moment. Eventueel zat ik er aan te denken om het kozijn eruit te (laten) halen en er weer recht in terug te plaatsen, maar ik heb geen idee of dit kan.

Iemand die wat ervaring hiermee heeft of hier een oplossing voor heeft?
 

Honingimker

  • #2
Wow, nou, hang je radiator ook wat scheef, dan valt het niet op.
Ik vind het wel vreemd dat zoiets niet eerder opvalt, ook heb je nog geen vloer liggen. Enige oplossing lijkt mij je kozijn opnieuw waterpas zetten.

Succes
 

BeeTeeWee

  • #3
Horen radiatoren niet sowieso enigszins op afschot te hangen richting leidingwerk in plaats van volkomen waterpas?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu