Kozijn maken in muur die maar van 1 kant te bereiken is?

BierecoHerverbouwt

  • #1
Hallo,

Ik wil in mijn kelder aan de bovenkant van een (waarschijnlijk) steensmuur een gat maken, om daar een kruipluik in te plaatsen.
Ik wil namelijk in de kruipruimte van mijn woonkamer kunnen, oa om de vloer te kunnen isoleren. (Gaat om een jaren 30 huis).

Ik ben van plan van dikke balken een soort kozijn te maken, waar het luik van 40x40 tot 50x50 cm in of tegenaan komt. Ik neig naar daar boven een latei of stalen balkje plaatsen om zeker te weten dat het stukje muur en betonnen of stenen vloertje er net boven voldoende ondersteund wordt.

Mijn vraag: hoe zorg ik ervoor dat er tijdens het breekwerk zelf, dus voor er een latei oid in zit, voldoende ondersteuning is? Ik lees in verschillende berichten hier het advies eerst een gat te maken boven de beoogde doorgang, daar een balk doorheen, dus haaks op de muur en die onderstempelen. Maar voor die aanpak moet je aan beide zijden van de muur zijn; dat kan ik nog niet.

Ideeën over hoe ik dat oplos, of over een andere aanpak dan ik nu van plan ben, zijn zeer welkom. Dank alvast!
 

Rooster

Specialist Geluid
  • #2
Zoek op "stut alone" muurstempels.
 

BierecoHerverbouwt

  • #3
Dank. Die uitleggen begrijp ik denk ik, voor een situatie waarbij je een vloer wilt stutten die recht boven je werkruimte zit. Maar dat is bij mij niet het geval; ik wil vooral een vloertje ondersteunen dat alleen zit boven de ruimte waar ik nog niet in kan. Hierbij twee foto's.

 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Leg er een balk bovenop en zet er een paar stevige schroeven in
 

BierecoHerverbouwt

  • #5
Dank voor de reactie, maar waar bovenop?

(Als je op dat vloertje bedoelt; onder die houten plankjes, die ik liever heel laat, zit voor zover ik me herinner een betonnen of stenen vloertje.)
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #6
Meestal is bij een dergelijke afmeting stutten helemaal niet nodig.

maar dat kan ik niet beoordelen hiervandaan.

ik bedoel inderdaad boven op de vloer

alternatief kan een stutalone zijn die breng je van een zijde aan
 

BierecoHerverbouwt

  • #7
Stutalone /standalone was hierboven al genoemd, maar ik kon nu net pas heldere afbeeldingen vinden die ik begreep... :D

Probleempje lijkt wel dat de stutalones die ik online zie een minimale hoogte van 1,9 of 2 meter hebben. Dat muurtje met het vloertje er op is namelijk maar ca 1,9 meter hoog. (En dat is daarmee de diepte van mijn kelder)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu