Kozijn laten vervangen - bij raam is het een stuk koeler

Remyd

  • #1
Hallo allemaal, Graag zou ik van jullie advies gebruik willen maken. Wat is er aan de hand ? Ongeveer 3 jaar geleden heb ik het laatste houten kozijn laten vervangen door kunststof. In het raam gelijk een ventilatierooster laten plaatsen. Echter sindsdien heb ik last van een soort van kou. Geen echte wind ofzo maar bij het raam is het gewoon een stuk koeler. Dacht dat dit aan het rooster zou liggen, deze hoorde je namelijk ook suizen. Uiteindelijk de knoop doorgehakt en een aantal maanden geleden de ruit laten vervangen (zonder rooster). Helaas ... het blijft nog steeds koeler aan de raamkant, hier staat mijn bank ook. Echter wat er nu gebeurd is dat zodra ik de woonkamerdeur opendoe er een harde suis klinkt bij het kozijn. Lijkt wel een soort luchtverplaatsing wat je hoort. Iedere keer opnieuw bij het openen van de woonkamerdeur een korte harde suis. Zelfs bij het openen van de achterdeur is dit het geval, zij het wel in veel mindere mate. Lang verhaal, lastig uit te leggen maar heeft iemand van jullie enig idee wat hier de oorzaak van is ?? Bvd
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u centrale afzuiging ?
 

Remyd

  • #3
Nee heb ik niet nee ...
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Hoe is het kozijn gemonteerd? Kozijn met aanslag, binnenafwerking etc? Je verhaal klinkt als een onjuiste aansluiting van kozijn op de gevel.
 

Remyd

  • #5
Uhm eerlijk gezegd geen idee ... gewoon normaal kunststofkozijn ..
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Het zou kunnen dat de aansluiting kozijn/muur niet goed afgedicht is.
Het is uiteraard wel zo dat, ook al is het iso glas, het altijd een wat koudere lucht aan het glas zal zijn en doordat warme lucht opstijgt er als het ware een koude luchtstroom passeert in de buurt van het glas.

Het zuigende geluid bij het raam kan er echter op duiden dat er ergens een lucht lek (als je dit zo mag uitdrukken) zal zitten en doordat je voorheen een ventilatiestrook had die dit oploste, zodat je het toen niet hoorde.

Wellicht een met een brandende kaars het raam nalopen (of met rook staafje) als het waait.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu